Mah Nà Mah Nà

A mai napon, november 23-án indult el az új Muppets film az Egyesült Államokban. 12 éve nem volt Muppet film, a legutóbbi, a Muppet Treasure Island 1996-ban került forgalomba.

Azóta rengeteg dolog változott a világban, a Disney is teljesen átalakult animációs téren a Pixar 2006-ban történt megvásárlásával. Az ő tulajdonukban van a “The Muppet Studio”, aki a bábokkal foglalkozik, a zenés filmet is ők készítették.

De az új film, amit egyszerűen csak “The Muppets”-nek hívnak, a mai világban hova kerül? Törpikék és Garfield-féle 3D borzalmak lesznek belőle? Nem, megmaradtak a bábok. Ezek a bábok, akik 2009-ben YouTube-on is megjelentek:

A film Amerikában az első beszámolók alapján egyöntetű siker, persze jó adag Muppet történelem is van benne, amit nem árt ismerni.

Magyarországon is sugározták a filmeket, aki annak idején nézte, biztos nem fog ebben sem csalódni. (Nem tudom elképzelni, hogy csalódás legyen ebben a mai 3D-gagyiban… az megvan, amikor a YouTube klip végén Statler és Waldorf beszélgetnek, hogy “ezek is 3D-sek?” mire a másik: “nem, ezek olyan egysíkúak, mint amilyenek mindig is voltak”.)

A Pixar ugyan teljesen átállította az animációs piacot, de ne felejtsük el, hogy ahogyan a bakelit lemezeknek, a ropogós újságpapírnak, a báboknak is megvan a maga varázsuk. Jim Henson, a Muppet bábok eredeti atyja, és a bábjátékos ugyan meghalt 1990-ben, de ezeket a karaktereket csakis egy rossz forgatókönyv tudja elrontani — állítólag most nem így lett (a Rotten Tomatoes-on 100%-on áll). Kíváncsian várom a filmet.

Folytatni itt érdemes: Apple Muppets trailers, Muppets YouTube csatorna.

10 hozzászólás

Pepinke

Azt hiszem ez elsősorban egy amerikai termék, amerikaiaknak. Legalább is sosem értettem, mi ebben a “poén”, nem jött át. Ahogy a The Simpsons sem.
Mindenesetre hajrá!
🙂

Takoca

Azt hogy mi benne a poén nem tudom megfogalmazni, de én mindig is szerettem ezeket a figurákat, szóval nekem átjött. (Vagy ha nem is jött át de legalább szórakoztatott (lehet, hogy amerikai vagyok?))

sabe

Tears in my eyes… ezen nőttem fel én is, bár gyerekként nem mindent értettem (nem véletlen adták az esti sávban) nagyon élveztem.

Ger

Biztosan sokan nézték, különben honnan lenne a sok fikázó ember, aki az oldalpáholyból osztja az észt, akár fociról, akár disznóvágásról, akár politikáról … akár fotózásról … akár apple termékekről, kereskedésről … akár BÁRMIRŐL lettlégyen is szó.

Malachi

Muppet Show legenda, egy gyöngyszem a mai napig. mindig néztük, az összeset, családilag. imádtuk. ez már nem lesz ugyanaz, ezekkel a nevetséges pojácákkal, de majd itthon megnézzük. m1 pedig adhatná újra a régi részeket, ha leporolnák kicsit a raktárban porosodó tekercseket.

misran

Fú de nagyon szerettem szeretem őket. Jó karakterek, gegek, a két öreg verhetetlen.
Én várom, üdítő lesz a sok 3D meg render között (amikkel egyébként nincs bajom, de a változatosság gyönyörködtet).