Éva Advent iPad-en is (x)

“Készülj az ünnepekre!” felhívással a karácsonyi időszakkal kapcsolatos tudni- és tennivalókkal különkiadványban foglalkozik az Éva magazin.

Alapvetően a családos nők, illetve a konzoljátékokon messzebbre tekintő, házias férfiak életét könnyítik meg kiadványukban, amin belül 357 karácsonyi tippet kapunk a karácsonyi vacsorához, a karácsonyfához, ajándékkészítéshez, vagy akár az idő- és pénz beosztásához.

A különszám érdekessége, hogy a kiadó elkészítette ennek digitális változatát iPad-re.

Ehhez ugyan nem kapjuk meg a print mellé járó karácsonyi nyomóformákat, viszont videók, hangok, képgalériák és más interaktív elemekket igen. Ezeket ikonok jelzik, és egyértelműen leírják, hogy mit is kell pontosan tennünk. Ez nagy segítség azoknak, akik még csak most ismerkednek az iPaddel, vagy először olvasnak ilyen magazint. (Családi ajándék lehet egy iPad anyunak, amire akár feltelepíthetjük ezt az alkalmazást is a jövő elkezdéséhez.)

Technikai érdekesség, hogy a mostani szám a harmadik a sorban és a korábbi fejlesztői környezet helyett a Mobile IQ PressRun-nal készül, amivel nagyobb angol kiadványok, mint például a BBC Good Food is készülnek. Könyvjelző, kereső, receptek elküldése emailben — ezeket tudja az alkalmazás, amit ingyenesen tölthetünk le a magyar Apple Store-ból.

Az alkalmazás microsite-ját a www.evamagazin.hu/ipad címen találjuk meg.

8 hozzászólás

doors

A húsvéti számot töltöttem le, és tényleg nagyon igényes volt. Örülök ennek a lehetőségnek. Ezt is mindenképp lerántom, és a párom átlapozza. Viszont magát az eredeti magazint még nem olvastuk, mivel nem szoktunk már “print” kiadványokat vásárolni.

misran

Kicsit Off:
Van valakinek előrejelzése, hogy a “print” kiadványok piacán mikor jön a durva esés? Melyik generáció az, aki ilyet soha, vagy nagyon ritkán vesz? Én évente 2-3x veszek ilyet, ha vonatozok ÉS pont van időm még ilyet venni ÉS pont van valami ami érdekesnek tűnik. Ez így egyben nagyon ritkán jön össze.
A könyv témában viszont még mindig papíros vagyok. TFT-n, CRT-n olvasni kín, eInk-ek nem győztek meg. Már tényleg közel van, már majdnem jó, de még nem.
Az a pár magazin (képregény) amit iPad-en láttam, tetszett. 10 perc képregény beleférhet ezeken is.

payskin

IT témakörben kb. 4-5 éve jött és folyamatosan tart.

matyee

Gáznak értem ezeket az ide nem illő, gagyi hírdetéseket… persze megértem, hogy meg kell élni valamiből, de remélem nem hígul fel túlságosan

DnP

Nem JB, 5.0-as, 1st gen iPademet ugy szarra fagyasztotta tobbszori probalkozasra is, hogy orom volt nezni. Alig tudtam kilepni belole. 0,1FPS-sel lapoztam springboardon, csak hardware reset hozta ki, siman le se tudtam kapcsolni szegenyt. Toroltem 3,14be… piece of shit.