54 hozzászólás

miszterti

Ma délután röhögtem rajta én is. Egyik ismerősöm kommentje facebookon: “hát má nemazé, de szerintem ha tényleg kreál egy holnapi teen anal meetinget, akkro samsung vs apple 10000000000000000000 : 0”

k0zi

Ez mondjuk tényleg ciki 🙂
Mondjuk erről a TellMe-ről nem is hallottam, szóval jó reklám volt.

balint

ilyen üszkös ausztrál kiejtést én se értenék meg… a TellMe-nek van egyátalán ausztrál-kiejtés-értelmező módja?!

oribali

Hát ez FAIL! Elmennek a p*csába! Ennyit a Microsoftról 🙁

Seth

Végül is annyira jó, hogy a 2 hangvezérlésnek különböző a működési módja. Az egyik fix utasítás sorozatot vesz be, alapjáraton csak keres. Amíg másik meg képes értelmezni szavakat és a szerint definiálni a parancsot. Eddig legkorrektebb komment a videóhoz: “Worst comparison video I’ve ever seen”

balaazs

jójó, de azért lássuk be, ezek elég bonyolult, váratlan kérések voltak…
zenelejátszás… naptárbejegyzés készítése… pontos idő…

🙂

várt microsoft válasz: az ausztrál akcentus marginális része az angol nyelvnek, ezért leszarjuk

(bár a teen analből kiindulva lehet, hogy a wp7 már gondolatolvasást tol)

SeRapH

Hozzátenném hogy a sirinek van ausztrál modulja, a tellmenek meg nincs, ezt az ordenáré akcentust meg azért a standard nem csoda hogy nem ismeri.
Egyébként is parasztvakításnak tartom a sirit, amennyire hangirányítás kellett, arra tökéletes a voice control. Call XY, play songs by XY, stb.

minase

legtöbb esetben az lenne a reakció, hogy “teen anal?…nem ezt akartam, de hamááár..”

Az a legcikibb, hogy a microsofos csávó valószínűleg nem is volt képben, mi pontosan az a Siri. Ergo kevésbé tájékozott, mint egy random kazuár.

Egyébként ez nem annyira tetszik ez az editorial hozzáállás, hogy csak azokat a híreket hozzátok le, ahol az apple aláz. Hol vannak azok a töréstesztek?

balaazs

ha alapjáraton csak keres, akkor a product info oldaluk félrevezető:


Find a business, make a call, open an application – while keeping your eyes on your life. Just press and hold the START button, say what you want and get it. Fast. Say “Text Bruce” and speak your mind. Say “Open Calendar” to see your day. Say “Pauline’s Pizza,” and get a map, directions, phone number, ratings, and more. Simple. Natural. Easy.

http://www.microsoft.com/en-us/Tellme/consumers/default.aspx#tab=phone

miszterti

minase
A töréstesztek megvoltak, mindenki megtudta, hogy a plexi rugalmasabb, az üveg meg törik. Hurrá. 😉

minase

miszteri: csak példának hoztam fel, nem szenzációs új tényként megosztani

vidaqx

hatalmas alkotás a siri, de használja közületek bárki is? nekem ki is van kapcsolva mert nem szeretek telefont tölteni, de semmilyen helyzetben nem érzem h használnám. mondjuk nem vezetek autót

Marci

Ez konkrétan egyáltalán nem működik. A Microsoft megint befürdött ezzel az egész mobil platformjával. (És nem csak emiatt.)

Dale

Marci, ha te mondod, biztos ugy is van. Egyebkent a beszedfelismeroje meglepoen jol mukodik ha standard amerikai akcentussal talalkozik, csak epp par parancs meg kereses az amire kepes (es a bing meg hozza a tobbit, azt mondod weather es kiadja az idojarast location alapjan, nem kell ehhez kormondat). Na mindegy, fikazzatok csak tovabb.

Sent from my Windows Phone 7.5 🙂

BoGyesz

Én feladtam a Siri-vel való küzdést vezetés közben. Az egyszerű neveket még megérti, pl. Tom, de ha ennél bonyolultabb, akkor ötször visszakérdez, úgyhogy várok a következő pirosig és manuális indítom a hívást.

eFi

A TellMe pocsék teljesítménye miatt ebből a tesztből csak a lényeg nem derül ki: nevezetesen, hogy a TellMe ugyanúgy figyelembe veszi-e az egész beszélgetésben hallott szövegkörnyezetet, mint a Siri, vagy sem. Beszédfelismerő sokféle van, régóta, ezt nem is vitatja senki – a Siri a beszélgetés során keletkező szövegkörnyezet figyelembevételében egyedi.
De ha már Siri: az én baltás akcentusomat sokszor félreérti, kevesebbszer meg totál félreértelmezi, de az előbbi miatt magamat lehet hibáztatni 🙂

ScoTTThun

Izé.. az nem úgy van, hogy A SIRI és a TellMe angolul ért? Merugye ez srác azt nem nagyon beszéli. 🙂

klarky

“— jajj, hagyjuk már a Rigó utcát”

Néhány hete ugyanezért a kijelentésemért lettem itt elkaszálva…

Marci

Dale: Ez a legröhejesebb kifogás, amit valaha halottam, hogy csak amerikai akcentus.. fel kell ismernie nagyjából mindent, ami nem nagyon elvetemült (e.g. kínai) és érdekes, a Siri-nek ezzel nincs is problémája. Kár ezen rágódni, ezt nagyon elbaszták. Ezt a vállalatot már csak a Windows felhasználói köre tartja egybe, amúgy összedőlne alattuk a kastély (nem vagyok Mac-es, még mielőtt).

payskin

Amíg “már csak” a Windows felhasználói köre tartja egybe, addig túlzottan nem aggódnék… 😀

Persze, nyilván attól szar a Windows Phone, és van vége a Microsoftnak, hogy a Tell Me ezen a videón beégett. Ez nem a telefont minősíti, hanem azt a falloszt, aki azt mondta, hogy ugyanarra képes, mint a Siri.

utó

A Nuance nemrég csinált magyar speech-to-text engine-t: lehet magyarul beszélve diktálni és keresni iPhone-on a Dragon Dictation és Dragon Search appokkal. Az interjúban rákérdeznek, hogy lesz-e ugyanez az engine a Siriben, de még nem tudtak konkrétat mondani rá. (Nem zárták ki.)

http://szifon.com/2011/11/16/magyar-nyelvu-diktalas-es-eloszavas-kereses-ios-re-nuance-dragon-appok/

Engem az is érdekelne, hogy a hagyományos offline PC-s termékbe (Dragon NaturallySpeaking) bekerül-e a magyar engine, fordításnál például eszméletlenül növelheti a produktivitást.

Állítólag a használatból önállóan tanul, de én ezt nem teljesen értem: szerintem az lenne reális, ha a használatból és a kézi javításokból tanulna. (A NaturallySpeaking esetében így van.)

szimi

Most mi értelme nekünk ezeken az siri vs akármi videókon kiakadni? Röhög a boldog magyar iphone4s tulaj, de őt a siri se érti se magyarul se angolul. Mi vagyunk a vesztesek nem a microsoft. 🙂

Desh

Érdekes módon az én magyar akcentusommal mindent meg tudok értetni a TellMe-vel, zajos környezetben is 🙂
Ha adtok egy plusz kamerát, fel is veszem, egyúttal élőben ti is kipróbálhatjátok 🙂
Egyébként nem úgy van, hogy mindkét technológia több használattól jobban alkalmazkodik a használójához?

Azt se érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a TellMe már tényleg kint van 1.5 éve, és azóta nem is patcheltek rajta semmit.

Desh

Najó hazudok, mert a magyar neveket nem veszi be a TellMe se.

utó

@Desh: abból, hogy hallgat téged, szerintem nem tud tanulni, szerintem ez lehetetlen. (És az általam linkelt cikkben is tévedés.) Tanulni abból tud/tudna/tudhatna, ha tévedés után megkapja tőled a kézi javítást, hogy mire gondoltál.

Marci

“Egyébként nem úgy van, hogy mindkét technológia több használattól jobban alkalmazkodik a használójához?”

Ez a téma már igencsak a mesterséges intelligencia határát súrolja, nem valószínű..

Desh

Csak abbol probaltam leszurni, hogy pl asszem a tellme-nel lattam egy videot arrol, hogy direkt valami faszsagot mondtak neki tobbszor egymas utan, es minden egyes alkalomnal mas eredmenyt dobott ki. Persze ez meg nem indok arra, h tanul a rendszer, de talan probalnak ilyen teren tovabb fejleszteni. Jo lenne errol vmi hivatalos infot olvasni.

utó

@Desh: Megírtam fent, hogy hogy működik alapesetben a tanulás speech-to-text-nél. Diktálsz neki, és ha rosszul értett valamit, kézzel kijavíthatod a szöveget. Abból tanul: végtelenül leegyszerűsítve megjegyzi, hogy ha ezt és ezt hallotta, akkor inkább így kellett volna értenie, nem pedig úgy.

(Azt hiszem, olyan is szokott lenni, hogy ha volt kettő több “tippje” valamire, de a rosszra tett, akkor valamilyen módon kiválaszthatod a jót, tehát nem kell begépelni például egy hosszabb kifejezést. De ez igazából csak GUI kérdés.)

Ez az alap, a manuális javításon alapuló tanulás.

balint

Szép kis provokáló videó. 🙂 Nem vagyok én sem Microsoft rajongó, de ha nincs benne az ausztrál angolt értelmező modul, akkor persze, hogy ilyen sületlenségek jönnek ki. 😀 Mondjuk ja, miért nem tették bele, vessenek magukra! 😀 Azért vicces volt végignézni. 😀

Steerio

“Hozzátenném hogy a sirinek van ausztrál modulja, a tellmenek meg nincs, ezt az ordenáré akcentust meg azért a standard nem csoda hogy nem ismeri.”

Vagyis a Siri jobb, mert ahhoz még ezt is csináltak, a TellMehez meg nem. Nem mentség, hanem hiányosság.

Vagy ha Trabant és Saab töréstesztjét hasonlítjuk össze, előbbiben mindenki ledarálódna, utóbbiból meg vigyorogva kiszállna, akkor jaaaj jaj unfair az összehasonlítás, hiszen a Saabnak van légzsákja stb? Igen. Van. Tehát abba szállnék be inkább. Kész.

Marci

Barát Csaba: És az nem sületlenség? Nem úgy működik, ahogy kéne. Ilyen szoftver baszki én is tudok írni, hogy mindent a keresőhöz küld, nem nagy mutatvány. A Siri csak azokkal a dolgokkal csinálja ezt, amivel már abszolút nem tud mit kezdeni. De ilyen alap dolgok, hogy nem tud beállítani egy emlékeztetőt. Nincs ezen mit ragozni, egyáltalán nem működik a Microsoft-féle cucc.

Desh

“…egyáltalán nem működik a Microsoft-féle cucc.” Azért ez elég nagy cucc egy olyan ember szájából, aki – feltételezem – látott egy videót YT-on és máris osztja róla az észt 🙂

Persze itt mindenki szakértő, te is írnál egy ilyet 🙂

Seth

Marcikám. Egyes. Leülhetsz…vigasztalásul majszolj el egy friss zöld almát 😉

BGy

Annyira nem is szar. Az együttes nevét nem érti, az nem baj. Az összes város neve nincs benne, nem baj. De a ‘ten éem’ – ‘tín énal’ elég durva. Bár egymás után háromszor meg kellett volna ezt csinálnia, hogy hányszor adja ki ezt.

Steerio

“Fontos különbség a két rendszer között, hogy a Siri hétköznapi nyelvezetet használ, míg a TellMe-nek szükségesek bizonyos utasítások (például Call, Find, stb.), hogy megértse a felhasználó szándékát. Ha ezeket megkapja, láthatóan jól működik.”

Aha, vagyis meg kell tanulni használni, és nehézkes, valamint kevesebbet tud, míg a Sirihez meg elég a common sense, és minden szart megcsinál.

Király, mi is ezt mondtuk!

riviera

A szokásos különbség az Apple meg a Microsoft termék között. Pont az a 10% (?), ami még kell bele, az Apple cuccban van, az MS-ben meg nincs. Ennyi.

Marci

Seth: Legközelebb kkor kommentelj, ha meg is tudod cáfolni azt, amit írok. És ha visszaolvastál volna, akkor láthatnád, hogy egyetlen Apple terméket sem használok, úgyhogy máskor inkább puhatolózz és ne lövöldözz vaktában, mert csak égeted magad.

Sasi

Hát, a Windows-nak szerintem már az USA-ban van pont akkora piaca, hogy arra a paraszt nyelvre, amit az autsztrálok beszélnek, pont szarhasson. Egyébként érdemes megnézni ezt: http://www.youtube.com/watch?v=Hp7ya4ax9q8

Angelday: Igen, amerikai és ausztrál között rengeteg különbség van, és nem, nem Rigó utca, ezt elég lúzer dolog volt ideszúrni, esetleg komplexusaid vannak miatta? (Seggfejek, de hogyan jön ide, érted?) A srác meg tényleg pont idiótán beszél, ahogy valaki a video alatt kommentben is írta, “nem csoda, ha ezt a gay ausztrál akcentust nem érti, hogy beszél már”.

És az a video megvan, hogy a skótoknál hangfelismerő liftet telepítenek? http://www.youtube.com/watch?v=MNuFcIRlwdc