CONCILiUM netcelebek sorozat

Vojnits Bálint a CONCILiUM alapítója (lásd: idén áprilisban) a nyári hónapokban kitalálta a netcelebek.hu projektet. Ennek keretében önéletrajzi interjúkat készített olyan emberekkel, akiket ő maga is követ, és mint személyiség érdekesnek talált. Engem, azt hiszem, okvetlenül érdekesnek találhatott, mert most én nyitom meg a sorozatot.

Megmondom őszintén, hogy én eleve fázok a “celeb” kifejezéstől. Én ebben a minőségemben egy egyszerű háztáji blogger vagyok, nem érzem magam különösnek, vagy speciálisnak, szopat a Hivatal, ha arról van szó stb.

Olyan ártatlannak tűnt az egész. Ha jól emlékszem, talán én ültem a kamerája elé először, bár az is lehet, hogy nem. Arról kérdezgetett, hogy ki vagyok. Egyetlen esetben tartom adekvátnak az interjút: ha valaki arra kíváncsi, hogy mi a történetem. Sajnos Bálint rövidre hagyta a feliratokat és elkezdett effektezgetni is benne (lásd az ismétlődő részeket), de ez legyen az ő kreatív szabadsága. Most a 46 percnyi film:

Bálint most az általa bevezetett, úgynevezett “netcelebeket” a februárban induló szemeszter hallgatói toborzásához használja fel, én is ennek a marketing gépezetnek lettem ilyen formában a része. Ő egyébként ezt nyilatkozza a termékről:

A CONCILiUM amúgy egy sikeres projekt. Méghozzá az ötletből 1 év alatt lett sikeres valóság az első betű leütéstől az intézmény és program-akkreditáció megszerzéséig. Ez persze csak fontos keretmunkája volt annak az oktatási modellnek, ami úgy látszik valóban piacképes tartalmat kínál hazánkban nem megszokott színvonalon megszervezve. Máskülönben ennyi szakember, oktató és hallgató mégse nyilatkozna ilyen formán a projektről…

Sorban a következők: Dobó “Doransky” Mátyás, Uj Péter, Berényi Konrád, Handrás et al.

120 hozzászólás

dobisan

Még nem néztem ugyan teljesen végig de annyit így elmondanék a pause gombot megnyomva hogy ezek az ismételgetések rohadt idegesítőek. 😀

Barnabas

1: valoban jobb lett volna egy olyan terben felvenni, ahol tompabb a visszhang
2: ismetelgetesek – a 6. percnel tartok, de mar eddig volt vagy 10… ha az egeszben lenne osszesen 10 (vagy kevesebb) ilyen, de frappansan eltalalva, akkor hatasos is lehetne. Igy szimplan k___vaidegesito.

Ezek miatt kuzkodes vegighallgatni. Sajnos.

n'

offtopic, de ez a bálint gyerek eléggé le van amortizálva.

Vs

(a zaj miatt három perc után mára kikapcs) jó az ötlet, de bőven igényesebb megvalósításért (felvétel) kiált a prodzsekt.

Gekko

Ó te jó ég!
Szívesen vállalok videó továbbképzést, akár helyszínen is, valamint ilyen riportok felvételezését. Tanácsadást is!
De tényleg! Mert ez nekem fáj.
gilly@fibermail.hu

nehaiu

A videó amúgy hiánypótló, legalábbis én örömmel hallgatom Józsit önmagáról beszélni, de a hangminőség és ezek az ismétlések… nem is értem.

Bandroid

A videóra kíváncsi vagyok, de hogy Handrással eladni György Pétert… Tekintet defókuszál, a távolba mered.

divany

Hangminőség miatt kb. 2 perc után cmd-q, pedig eddig csak egy ismétlés volt. Kár érte, érdekelt volna.

dobisan

Sikerült végignéznem. De csak azért mert érdekelt AD háttértörténete. Érdekes volt egyébként. 🙂

ba3525

Most néztem végig, nekem tetszett a riport, pár érdekes dolgot is megtudhattam Józsiról, amit eddig nem tudtam.

zsoltu

Hát a fene tudja, hogy mennék-e olyan helyre tanulni akármit is, ahol ilyen film készül akárkiről, akármi témában. Az egy dolog, hogy béna a hang. De ha már nem nyersen hagyott a felvétel, hanem átfutott valami vágószoftveren, mert hisz benne vannak ezek a frappáns ismétlések, akkor esetleg feszesebbre lehetett volna vágni, hogy ne lopják az idejét a nézőnek. Aztán meg, két mikroport nem a világ, kölcsön is lehet kérni, de tényleg, és máris nincs teremhang. De lehet hogy én vagyok eltévedve és ez valami vicc, csak én nem vágom a poénját.

Aszfaltbetyar

Józsi, ha meghívlak pár sörre mondjuk a Henri belga sörözőbe, elmondod nekem is a sztoridat? Nagyon idegesít a Vojnits úr úgynevezett stílusa (ha lehet annak nevezni), na meg ezek az inkább ciki, mintsem egyszerűen szar effektek, de a mondókád érdekelne 🙂

ern0

A hangra egyszerű a megoldás: 1. kell egy nem elbaszott akusztikájú szoba 2. rendes mikrofon 3. rendes bemikrofonozás 4. rendes utómunka (eq, dinamika).

De ne! maradjon így, hadd lássa mindenki, mennyire amatőr a projekt.

dodi

10 másodpercig bírtam ezt a fos hangot.. de azért meg fogom nézni mert érdekel a Józsi.

nehaiu

Engem is, nagyon is, főleg, hogy mi az üzeneted a mai középiskolások számára! 🙂

ern0

Zsoltu: Gravis Ultrasoundhoz adott “ghooseneck” mikorofon is jó lett volna, ha közel teszik az arcba. Na de művészi szabadság van! (Én 5 másodperc után adtam fel.)

ern0

Áháháh, most néztem meg a posztot, idén áprilisban is vergődtünk a szar hang miatt a kommentekben, biztos elolvasták, biztos figyeltek rá, biztos tanultak belőle!

medoc

Angelday, én szeretlek, tisztellek, de ez az interjú szar. Ahogy többen megfogalmazták előttem a tartalom sajnos emészthetetlen, lévén egyszerűen nem tudja magát átrágni az ember a csomagoláson.

Gábor

Sikerült végignéznem. Szerintem ezekkel az ismétlésekkel téged nem tisztel meg. Én megmondanám neki, hogy vágja újra a felvételt, mert ez így botrányos.

Gábor

“Egészen máshogy láttam a világot, mint most. Egészen máshogy láttam a világot, mint most. Egészen máshogy láttam a világot, mint most.”

misran

Technika:
Egy picit olyan, mint amikor egy felsős beszabadul a számtech. terembe és játszhat a vágó szoftverrel. Elnézést a jobb képességű felsősöktől.. 🙂

Tartalom:
biztos jó, érdekelne. Valaki nem akarja újra vágni? Megnézném végig. Sőt, a hang is elég lenne. Nem lesz a héten Meteor+ különszám? 🙂

Gábor

Józsi, teljes komolysággal beszélsz az életedről, ő meg viccet csinál az egészből. A CSÁVÓ visszaél a mozgókép lehetőségeivel. Képzeljük el ugyanezt az interjút írott szövegként egy újságban ezekkel az ismételgetésekkel együtt. ???

Milo

Mindig is érdekelt a hasonló érdeklődésű emberek mondanivalója, így végignéztem a videót. Építő jellegűnek szánom a hozzászólásomat, nem fikázódni vágyok.

Valahol 3-4 percnél néztem először az órára, hogy sok van-e még ebből, ha ennyi ismételgetés van benne. Ahogy előttem is elmondták: idegesítő.

Ugyanakkor a hangot illetően kiszól belőlem a hangtechnikus. Nem kell 2 mikroport sem, egy natúr gömb karakterű mikrofon megteszi az asztalra téve állványra, alá valami vastag anyag (mondjuk filc). Feltűnt, hogy a háttérben csupaszak falak és az ablakokon csupaszak azok a fa..akármik. Függönyözni kell és máris nyeli a térhangokat. Továbbá, ha el van vágva valahol a kép (és vele a hang is) mondjuk egy közbeszűrt fekete háttéren lévő fehér felirat miatt, akkor úsztassuk ki és be a hangot (fade out, fade in) mondjuk úgy 100-200 ms hosszan mert kevésbé lesz zavaró a hirtelen ugrás a csendbe és onnan vissza.

Malachi

na, 4:40.

valaki legyen olyan jó és tegye meg, hogy ismétlések nélkül is elérhetővé teszi a felvételt! mert amúgy érdekelne. de ez egy vicc. a hangminőség nem érdekel, ennél szarabb anyagokból dolgozom sokszor, szóval ja.

te tényleg, ez valami stressz teszt? mert akkor nem mentem át.

HofiGergo

Kíváncsi voltam, 4 percig bírtam, nem fogom megnézni.
Okok fentebb többször leírva..

Marci

Anno a Handras interjúnál mindenki bírálta Vojnits Bálintot a stílusa miatt, én elképzelni sem tudok jobbat. Nem ezeket a szokásos bullshit kérdéseket teszi fel, látszik, hogy értelmes, filozofikus. Érdemes azt is végignéznie annak, aki nem tudja, hogy miről beszélek.

http://handras.hu/?p=1535

Gábor

Úristen: Marci == Vojnits Bálint 😀 Am. ezt fentebb már linkeltem.

Chris

Gábor 10000++++

végig bírtam nézni, botrányos, de tartalmilag hiánypótló.

Vojnits Bélát eddig nem ismertem, de ennyi bőven elég volt belőle. nekem nagyon kétszínűnek tűnik.

dodi

Ez a Vojnits csávó egy nagyon egyedi de tenyérbemászó darab. Borzasztó okosnak találja magát, és olyan mélyen a másik emberbe néz, hogy az még nézőként is frusztráló. De ugyanakkor semmi mélységig nem jut el, nem tudja áttörni a riportalany gátlásait, nem derült ki semmi plusz, amit eddig ne tudtunk volna.

Freddy

Sajnos nem tudtam végig nézni. Ez jó részt az ismételgetős idegesítésnek köszönhető, de túl hosszú is.

Xero

Zajos és idegesítő az ismétlés.

Maga a téma jó és érdekes, bár újdonságot nem igazán hallottam. 😉

Úgy voltam vele mint a SJ könyvvel. Túl sokat tudtam a témáról, ahhoz, hogy újat halljak. 😀

Azért a netes hőskorszakot megmosolyogtam. Eszembe jutottak az éjszakázások, aztán a UPC broadband által okozott magömlés közeli élmények. Ejj de visszasírom azt a korszakot.

-Eszembe jutott a lemezújság kapcsán valami mókás, ami évről évről felötlik bennem. Tehát lemezújság – Guru korai lemezújságok – PC Guru – 9.11. Pont valamelyik PC Guru (Ha minden igaz kékes volt a borító és Harry Potter is szerepelt rajta. Valahol megvan a pincében.) volt a kezemben és egy Gamestar a földön a hír pillanatában és élesen emlékszem rá, hogy egy Ericsson T68 tesztet olvasgattam, mert nagyon rá voltam pörögve a készülékre, miközben rakosgattam valamelyik CD-t a gépbe. Azzal a lendülettel szaladtam föl netre és néztem a híreket. Furcsa, hogy megragad az ilyesmi az emberben és mennyire tud asszociálni egy-két szó hallatán is.-

_alesi_

3:42-ig bírtam és kész. Ez bizony harmatgyenge.
De fogadjunk ennek is az lesz a vége, mint a korábbi Concilium-os csörténél, kapunk egy “A másik scenario, ami végül bejött, hogy szétszeditek a témát. Erre az esetre én jeleztem, hogy tükröt fogok tartani a kommentelők elé hasonló hangnemben, 1 saját hozzászólásommal, és meglátjuk mi lesz.” tartalmú hozzászólást. 🙂

feverdof

ez a faszi egy zseni… ha ismernek es vinnek neki valakit, akinek lenne 5 olimpiai aranya negy kulonbozo sportagbol, 3 Nobel dija, egy idogepe amivel par szav evet eltoltott volna a multban es jovoben megforditva vilaghaboruk kimenetelet, azzal is olyan interjut csinalna, hogy elaludnek rajta…. Jozsi ez neked verig sertes, ennel sokkal erdekesebb vagy, en levetetnem

budai proli

_alesi_ : jajajaja :DDD biztos ez megint csak egy okos szociológiai kísérlet a hazai internetes közösség befogadóképességének (annak hiányának) feltérképezésére. A kísérlet eredményét a concilium idevágó kurzusán elemzik majd ki a tudásra szomjas szakmai közönség előtt, (500.000 ft + ÁFA).

dh1

A keceli diszko mirol “hires”?! … A kornyek es a szomszedos megyek legnagyobb drogelosztoja. Szamtalan razia, bezaras es tonkrement elet helyszine … errol hirhedt Kecel leginkabb …

Akik oda jartak csak ezert mentek, nem a diszkoert, nem a zenert.

Sajnos egy szamomra kedves leanyzo is ott merult el vegleg a fertoben … kepesek voltak majd minden adando alkalommal Tolnarol odaig autozni … es hat nem a DJ-k miatt tettek mindezt …

Az interju: most kicsit nalam is lement a fuggony. Ugy velem ez nem csak a vagas es a technikai hianyossagok miatt lett rossz interju. Csalodas. Ahogy a Meteor is az elmult par adas utan az lett szamomra … egyre inkabb nem a hallgatoknak szol … hanem magatoknak, rolatok … en kicsit ott is fuggonyt huzok … hat visszajut a podcast arra az utra ahova szantatok …

Addig marad a konnektor podcast … nekem.

Bocs a velemenyemert … 🙂

Ger

Szar a hangminőség, idegesítő az ismételgetés, de a téma érdekel. Pont olyan, mint a rongyosra nézett pornó-videokazetta.

Laci88

2:09, nevetseges. Teljesen idiótát csinál belőled az ismétlésekkel, meg az állandó tenyérbemászó vigyorgással-egybekötött bólogatásával.

Egyáltalán mi ez a vezető képzés? Ismerek pár vezetőt, de egyiknek sem kellett hozzá vezető képzés.

Hr cafe megbukott? 😀

zsoltu

Egy szemeszteren át 780 ezer forintért oktatják a nem tudom mit. Akárki is ez a Bálint gyerek, azért a többiek, akik a nevüket adják a projekthez, nem szóltak neki, hogy te figyelj, te ehhez nem értesz, és ez olyan antireklám, hogy még aki fontolgatta, hogy beiratkozik, az is visítva menekül? És komolyan, erre a szarra akkreditációt kaptak? Na, ennek utánanézetek, hogy hogyan, és ki adta, kinek az érdeke, hogy Józsit idézzem.

buvosszomszed

@Gabor+++ ,
Valaki vágja újra ezt a rém fos alkotást, csak a legkeményebbek nézhetik végig.
Az biztos, hogy ez sem tett jó benyomást a conciliumról.

Fudge

Attyaúristen… Józsi története miatt megnéztem, de … a többit már elmondták sonak előttem.

dzsoki

Marci: “Nem ezeket a szokásos bullshit kérdéseket teszi fel, látszik, hogy értelmes, filozofikus.” – Ó, testvér, hosszú még az út.

ekkerjoz

Riportsorozatban elsőzni lenni nem túl hálás, csak akkor, ha húzónévnek, szimbólumnak, piilérnek tesznek előre.
Ha viszont pillérember az első, akkor nem kelletett volna ilyen hatásokkal szétbaszni a produkciót.
Nem az a kimondott Szilágyi János stílus, de egyszer megnézni nagyon tanulságos.

klarky

@_alesi_ : +1 és pacsi.

Kíváncsi voltam, h valaki összeköti-e a dolgot a korábbi Vojnits – féle “bemutatkozó” poszttal. Szerencsére van, aki még emlékszik. És ezek a sikeresek… Igen, hogyne.

Én amikor a címben megláttam a cég nevét, már skippletem is a témát. A kommenteket olvasva jól ráéreztem.

Ger

@ekkerjoz: igazad van. A pillér ebben az esetben azt jelenti, hogy Józsi, mint interjúalany sokszor kihúzta a riportert a bajból. Kíváncsi vagyok (dehogy vagyok!) arra, mit kezdene egy nehezebb interjúalannyal (pl. egy Raikönnenel – most ő jut az eszembe, mint példa).
Azért az elpirulás látszódott…

eMeM

Nagyon érdekelt a téma, de sajna 4:40-nél azt mindtam ha lesz még egy ilyen ismétlős vágás akkor kikapcsolom…. 20 másodperc múlva lett 🙁

Sajnálom, hogy te voltál a kísérleti nyúl, a többi szintén érdekes embernél talán lesz mikrofon, talán nem lesz kamerába nézés (sőt behajolás és belebámulás)…ÉS ILYEN VÁGÁS!

jp

Mindent leirtak mar elottem, csak megerositeni tudom: f.o.s. Ez az ingbe bujtatott alkesz arc meg a munkaja is. Vegig hallgatni sajnos nem tudtam. Koncentralnom kell, hogy megertsem.

dat

Minőség: Apuka 90-es évek elején felveszi a kisfia szavalóversenyes fellépését, majd a “híradástechnikai laboratóriumban” összevágja a kor modern eszközei segítségével. (Anyuka a felvétel minden megtekintésekor csendben könnyezik)

a fenébe hogy ez mindig aktuális:

“Ahhoz van bazmeg, tényleg de ettől, ettől bazmeg tényleg a fff..
a plafonra tudok mászni, hogy mind.. és..
én bazmeg nagy híve vagyok a globális kapitalizmusnak,
de ilyenkor bazmeg azt mondom, hogy tényleg, tényleg
vége a rendszernek és lerombolni alapból mindent
bazmeg. Tehát, hogy kijön bazmeg egy ilyen magánember oda izé,
csinál mindent bazmeg, fölépíti az intézményt, elkezdi.
Bazmeg. Szlogenje van, arra költ, bazmeg izé, logója van,
logója! CONCILiUM, bazmeg, ki van találva a neve. De
BAZMEG EGY VIDEÓFELVÉTELT NEM TUD MEGOLDANI
A KURVA ANYJÁT BAZMEG, ÉRTED! Tehát, tehát, érted, az
alap izé nincs meg, hogy bazmeg öreg, hát de próbálj
odarakni az interjúalany elé egy mikrofont, és aztán majd bazmeg kitaláljuk
a logót, tudod? Írjuk ki, hogy izé “öltönyös hipster iskola”, kész, zsírkrétával
bazmeg. És, és legyen hallható a felvétel, mert arról szól.
De bazmeg, amikor izé ekkora a körítés meg a izé, és a
lényeg az semmi, semmi, null— nemhogy nulla bazmeg,
nemhogy nulla, merénylet, merénylet. Elképesztő bazmeg,
elképesztő.”

dat

AlleC: és mi figyel a jobb alsó sarokban: “lapterv: alt.kirowski”
🙂

budai proli

NETHEADS :D:D:D De azért Laci88-tól a hennel.hu-s tartalom is elég erős! :DD

dat

Ez a NETHEADS így a távolból kicsit Xénia-láz érzést kelt 🙂

Józsi, lehet h inkább a playboy interjút kellett volna bevállalni. 🙂

Vojnits B.:
szerintem soha többet ne nyúlj az effekt gombhoz.
sőt, lehet h valami egész mással kéne foglalkoznod.
bocs.

alternaiv

Nekem is AlleC netheadse jutott eszembe. A videót meg nem tudom értékelni, mert nem hallom, az meg külön fájt, hogy nem embedelve lett, hanem ilyen trükkös módon kattintást generált a másik oldalon. Azt kell mondjam, ez köcsögség volt, Józsi.

CsaZsu

“és elkezdett effektezgetni is benne (lásd az ismétlődő részeket)” – Ezek az effektek tényleg nem hiányoznának 🙁
Érdekes volt a videó 😉

CsaZsu

Bocsi, hogy írok még egyet, de most hülyét kaptam. Megnyitottam a Concilium oldalát a videó miatt… erre nézem!!

Jééééé…… mi az ott a két sarokban??? (mutatom: http://twitter.com/#!/CsaZsu/status/144437253022810112/photo/1)

Azt hittem, hogy nekem is elkezdett “foltosodni” az iMac képernyője 🙂 Utána váltok másik ablakokra és semmi… Ez durva egy “poén” volt 🙂

Dr. Lakatos Winnetou

Namost lehet, hogy megköveztek a véleményemért, de vállalom.
Az első 20 komment alapján meg sem akartam nézni, de mégis belekezdtem és végignéztem.
Két faszi beszélget, láthatóan ismerik egymást, ennek ellenére a kérdező érdekes dolgokat kérdez, a válaszoló meg komolyan veszi a válaszolást. Sőt, őszintén válaszol! Még akkor is, ha ez ciki neki (lásd csajozás 20 évesen). És akkor a kérdező nem erőlteti, hanem óvatosan terelgeti a válaszolót, aki előbb utóbb válaszol.
Teljesen emberi! Mit kéne még, baszki?

Vágási Matyi

Biztos, hogy ez a sok effekt nem feature, hanem bug?

smokey2k

szerintem jó volt, a hang kicsit halk volt de egy rendkívül drága és komplex eszközzel megoldottam a problémát még pedig a hangerőszabályozóval (igen ez a fenti trolloknak szól akiknek semmi se tetszik és mindent tudnak de igazából semmit :p)

Józsi vagy a tisztelt olvasók lenne egy kérdésem, a videó vége felé felmerült az indygame meg a retro 8/16 bit világ “újra virágzása”, szerintetek ez csak egy egyszeri dolog ? Értem ezt úgy hogy azért van feljövőben a retro gaming mert még él és aktív az a generáció akik akkor élték meg az egészet és ha ez a generáció kifut akkor goodbye 16 bit world lesz ?

budai proli

“igen ez a fenti trolloknak szól akiknek semmi se tetszik és mindent tudnak de igazából semmit :p”

Barátom, ez sajnos most picit félrement… Ennek a blognak az olvasóközönsége nem öntőmunkásokból és bányászokból áll, szóval elhiheted, hogy a videó hangosítása – meg úgy általában az egész – szar. Elhiszem, hogy a kis gagyi laptophangszóród karakterisztikája elnyomja a kisfrekvenciás visszhangokat és recsegősre hangosítva nagyon jól szórakoztál a videón, de akinek kicsit is van füle hozzá (értsd: kézzel be tudja lőni +- 1 MHz-es pontossággal a Kossuth-rádiót, tehát meg tudja különböztetni az emberi hangot a kakofón zajtól), az nem mondhat mást a fenti anyagról mint azt, hogy tré.

Persze tudom, leszóltuk a hamisított madaras fotót, meg a google streetview-s kamuvideót – de hát mi már csak ilyen hajthatatlan, csökönyös trollok vagyunk, akinek semmi sem jó. Miattunk tart itt ez az ország; mi vagyunk azok, akik sohasem örülnek a másik sikerének blablablabla.

Még szerencse, hogy van egy igazi érett, felnőtt gondolkodású tanuló az osztályban mint Te, aki rávilágít ezen gyerekes viselkedésünkre! Köszönjük.

Dr. Lakatos Winnetou

Kedves budai proli,

ha 30 év felett vagy kérlek látogass el az egyik kollégámhoz! Most konkrétan nem a szívsebészre gondoltam, hanem a pszichiáterre!

smokey2k

Köszönöm az épületes hozzászólást, bocs ha megsértettelek, nem tudtam hogy vájt fülű szakértő vagy akit csak az érdekelt az egészből hogy be tudd lőni +-1 mhz-es pontossággal a Kossuth rádiót, ez valóban nagy tudomány (bányászoknál főleg)! Ezzel csak bekategorizáltad magad mint hamisítatlan blog trollt, bár biztos tudod hogy van ez kinek nem inge…. 🙂

_alesi_

Dr. Lakatos Winnetou & smokey2k: azt azért érzitek, hogy budai proli kifejezetten szellemes hozzászólására sikerült elég low replikát tolnotok?

proli: pacsi

Eva Longhornia

A sok trollnak csak annyit, hogy ez a Handrás App tipikus esete. Ott se az App-pal van a baj, itt se az interjúval.

feverdof

“Namost lehet, hogy megköveztek a véleményemért, de vállalom.”
nekem meg az a velemenyem, hogy te anno kiestel a jarokabol, de azt nem vallalom, leven ez egy ilyen arctalan mufaj : )

klarky

Ha meglenne a 100ik hsz és jön VB majd dobj már légyszi egy twittet, mert akkor visszajövök! 🙂

Múltkor is pont a végső oktatásról maradtam le, mert elfelejtettem hogy még nincs elvarrva a thread. 🙂

zsoltu

Azért az mindent megér majd, hogy ez a fickó meg Doransky 45 percen át. Az díszcsomagolásért kiált majd. Mert hogy Józsi megoldja, amit megold, az oké, videózott már, podcastolt is, és lássuk be, van elképzelése a dolgokról. Olyan, amilyen, de van. Ezért tudta ellensúlyozni a faszit – hogy konyhai példával éljek, a túlcukrozott créme brulée mellé adott tonic. Lehet vele öblögetni, bár az emléknyom megmarad.

Na de Doranskyt ugyanebből az alomból szalajtották, mint a “riportert”? Ott majd a ki tud egységnyi idő alatt több értelmetlen szót becsavarni lesz a menetrend? A műértelmes és a műérzelmes találkozása. Az szép kis mintadarab lesz, érzem. 🙂

Synergy

Tetszett az interjú, Józsi jó arc, de ezek a hármas ismétlőtgetések döbbenetesen fejfájítóak és idegesítőek. A hang nem annyira gáz, de az aláfestő zene is egy nagy baromság, nélküle komolyabb hangvételű is lehetett volna az egész.

zsoltu

Ha jön Vojnits úr, lenne kérdésem hozzá. Egyeztetett-e a kollégáival, hogy elkezd egy ilyen álriportsorozatot, és megmutatta-e nekik a végeredményt, és mondjuk kifejezetten érdekelne a körükben tartózkodó György Péter véleménye, hogy ő is azt mondta, hogy ez így űberbrutál jó és menjen? Tényleg érdekelne.

budai proli

zsoltu: ezeket én úgy hívom, lufiállatok. Egy ideig szép feszesek kívülről, aztán vagy pukkannak egyet, mint Vojnits úr ezzel a remek interjúval, vagy lassan de biztosan leeresztenek, mint doransky az évek folyamán.

budai proli

Most látom csak, hogy doransky úr ügyvezető igazgatóként teljesít feladatot a concilium kötelékében – kérlek József egy rövid bejegyzésben tájékoztasd majd a nagyérdeműt ha kijött a vele készült interjú! Semmi pénzért nem szalasztanám el ezek után.

Öreg Szel

Nekem ez jutott eszembe: A számítógép által megmérgezett tudat az élet minden területére kihatással van. Módosulnak személyiségjegyek, máshogy látunk és viszonyulunk az emberekhez. Erősebb lesz a látásunk a “kis mütyürök” iránt. Finomodik az ízlésünk. Felbasznak dolgok, amik a számítógép által meg nem mérgezett tudatot nem basszák fel. Ingerlékenyek leszünk dolgokra. Magunkba zuhanunk. Depressziósak leszünk. Vagy éppen pörgünk, ha pörögni kell.

VL

A százhoz én is hozzáadok, kíváncsi vagyok az okokra, miért kellett ezt így

feverdof

En nem szeretnem, hogy beszalljon ez a idiota, legyen az enyem az utolso comment! : )

ekkerjoz

Különösebben nem számít, reagál-e itten Vojnits úr, vagyis valószínűleg magának árt, ha megpróbál valamilyen magyarázatot adni.
Mostmár inkább hadd nézzük meg a többi riportot.

Milo

Megneztem a HAndrassal keszult interjut is, abban nincsenek ismetlesek meg alafesto elektornikus zene – az szerintem teljesen rendben van (oke a hang ott sem tokeletes, de lenyegesen nezhetobbre sikerult).

Vojnits Bálint

Jó reggelt Plastik olvasók!

A rövid következtetésem, hogy ismét bizonyítékot nyert az az elmélet, miszerint az internet kiváló eszköze annak, hogy viszonylag nagyszámú tartalom-fogyasztói csoportokat azonosíthassunk az emberek társadalmi és társas viselkedése alapján.
Ennek a legnagyobb előnye az, hogy a mintákból elég jól kiszámítható, hogy kik, mit és hogyan fogyasztanak.

Találtam egy rövid kis filmet, amin legalább olyan jót mulatok, mint itt. A példa kiválóan szemlélteti azt, ami itt történik és beazonosítja a Plastik Média olvasóit. Ezt nem értékelem jónak, vagy rossznak, hiszen a szituáció szereplői itt is és a példában is pontosan ugyanúgy vállalják magukat.

http://www.youtube.com/watch?v=OiIFx2lAAf8

feverdof

en ebbol egy szot nem ertettem. Mi meg arrebb toltuk a kerti szekeket.

Mylo

Kedves Bálint!

Miért? Miért hagyod, hogy az egod felülkerekedjen mindenen?
Ide értelmes emberek járnak többségében. Ezek az emberek, azért írnak kritikát, hogy megfontold. Szóval a következőképpen kellett volna reagálni a bullshit helyett.

Köszönöm a kritikákat, visszanézve tényleg szar a hang, s igen túlzásokba estem a vágásnál, javítok rajta és felteszem a végeredményt, köszi az építő hozzászólásokat. S lám máris egy értelmes embernek tekintünk…

Szép napot!

g

1. Szerintem a videóval a hangon meg a megakadó tűs vágások túlzásba vitelén kívül semmi baj, a kérdések jók, AD is jó, a kis “alcímek” szintén találóak. Összességében jó és köszönjük, érték. És szerintem ezt vagy ennek egy részét a többség normálisan, néhányan paraszt módon fogalmazták meg.

2. Bálint: “A példa kiválóan szemlélteti azt, ami itt történik és beazonosítja a Plastik Média olvasóit.” – ha ezt így gondolod, szerintem tévedsz, vagy legalábbis több csoportról kellene, hogy legyen szó (továbbá ld. az interjúban is elhangzó fluktuációját e “tábornak”).

4Si

Vállalhatatlanul szar a hang, nem is értem, hogy lehet egy ilyen gyatra minőségű videót publikussá tenni…

Til

Nem az a baj hogy a videó amatőr, hanem hogy profiként próbálod eladni és mindezt hatalmas arccal. Senki nem szedte volna szét ennyire ha kiírod hogy bocs a hangért és a láma vágásért srácok, dolgozunk rajta. Az alázat hiányzik nagyon.

buvosszomszed

Rossz “politikusi” hozzáállás, nem magával problémával foglalkozni, hanem ledegradálni az embereket akik azt megfogalmazták.
Természetesen mindenféle önvizsgálat nélkül teszi.
Elképesztő az az igyekezet is, hogy a conciliumiot rossz színben tüntesse fel, legalább a plastikon.
Nyilván a gondosan felépített marketing terv része 🙂

Itt jelzem, hogy az én apukám erősebb!

kharoon

végignéztem. a beszélgetés tetszett, csak kár hogy sok helyen kicenzúrázták ilyen aláfestő zenével, meg visszhangosítással. nálam ilyen kodekhibák voltak a videóban, néhány másodpercenként “beakadt”, és ismétlődött párszor a kép. valamint szerintem jobb lett volna nagyobb kamerát használni, mert a szimpatikus hölgy a piros kockás ingben láthatólag nem mindig tudta hol van, és hová kell pózolni.
irigylem az alkotók bátorságát, és hozzáállását, hogy ezt így ki merték tenni. (Józsi arckifejezése egyébként mindent visz kameraellenőrzős jelenetnél…)

zsoltu

Gyerekek, komolyan kérdem: mást vártatok Vojnitstól válasz gyanánt? Na de ha képes lenne arra, amit számon kértek rajta, akkor valószínű el se készül a videó. Se jó hanggal, se rosszal, se sehogy. Bűvös szavakat mondok: önirónia, önismeret. Ezek hiányában tényleg, mi a franc lenne az, ami arra késztetné, hogy revideálja a nézeteit?

(És igen, még mindig kíváncsi lennék, hogy vajon a kollégái is egyetértettek-e a film publikálásával, György Péterre különösen. Ha igen, akkor ez a “van az a pénz, amiért hülyét csináltatok magamból” esete.)

vycman

Jozef, interjúra nem kellett volna esetleg egy inget felvenni melegítő helyett? vagy ez az imidzsed ez a folytonos nike tornacipő, melegítő viselet?

Neteketóriázz!

A Fővárosi Állatkertben a makimajmon van öltöny?

Budai proli

Neeee :DDDD Mennyire megmondtam előre gyerekek 😀 “ez csak egy érdekes és előre tervezett kísérlet volt az olvasóközönség monitorozására” 😀 priceless! Vojnits úr, ön p r i c e l e s s !