Újévi tisztogatás

Valahogy pont úgy jött ki a lépés, hogy újévre teltek be a lemezeim, így rendszerezgetem a digitális szemetet. Rengeteg giga tud felszaporodni, ezeket át kell mazsolázni, és vagy el kell távolítani, vagy learchiválni. A délelőttöt másolgatással töltöttem.

Kidobtam az Adiumot is a dokkról, úgy döntöttem, hogy MSN/Yahoo/ICQ kontókat a jövőben nem használok, iChaten belül Gtalk és Mac.com szolgáltatásokat használom csak. Az ICQ esete érdekes: egyszer csak nem engedett már be a jelszavammal. Soha nem tudtam megváltoztatni (ha most elbandukolok a change password oldalukra, az az üzenet fogad, hogy “you cannot change password for this account”), soha nem tudtam belépni. Marad az MSN, viszont belefutottam egy régi képbe, míg annak idején még 20-30 kontaktom volt rendszeresen bejelentkezve, addig mára csak 3-5-en vannak már. Nekik üzenem, hogy szevasztok.

Kidobtam még néhány nem használt felhasználót a gépről, régi kontók, némi helyet ez is jelent. Nagy nehezen kitöröltem a Plexet is a gépről: a média szerver komponens állandóan berakta magát a menü sávba, ezt csak úgy lehetett megölni, hogy az Application Support mappából kitöröltem négy (4) Plex nevű mappát. A Plex-et annak idején nagyon megszerettem, de ma már egy bloated és roppant bugos valaminek látom. Áttértem a VLC-re és nem is nézek vissza.

Volt néhány levelem még 2010-ről az Inboxban, ezekre válaszoltam. Egyszerűen hihetetlen, mit nem képes az ember tologatni maga előtt. Van három tabom Safariban, ezeket rigorózus rendben tologatom magam előtt, ahelyett, hogy egyszerűen nekiállnék és megcsinálnám őket végre. Hihetetlen vagyok.