Djoker – Nadal

Micsoda EPIC küzdelem volt vasárnap délután! Mi másra várhat a teniszbarát, mint egy öt szettes döntőre? Ami majdnem HAT órásra húzódik? Egészen elképesztő. Aus Openen még nem volt ilyen hosszú döntő, szerintem meccs se túl sok. Az eredmény: Djokovic-Nadal – 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5

Vajon mi járhat Nadal fejében 6 órás küzdelem és az elmúlt két hét után? Megmondom: az, hogy aki Federerrel ki akar baszni, az pórul jár!

Nadalnak már a haja se állt jól, viszont az ötödik szettben gyönyörűen alkalmazta a Federer antiszérumot, azaz összetörte mentálisan az ellenfelét. De elfelejtette, hogy ez egy másik meccs. A Djoker össze is szedte magát fejben, megfordította. Ilyet baromi ritkán látni. Általában Nadal ellen láttam eddig ilyesmit. Federer gyönyörűen leiskolázza, aztán onnan fordít. Most meg a szerb csinálja vele szemben ugyanezt.

Ez a hihetetlen dolog ebben a sportban: amikor nem hagyod magad összepofozni. Ott vagy, ütnek, mint a szart, más már dobná a törölközőt, de akkor még kimászol a gödörből. Nem hagyod magad.

Bár ez a meccs nem is erről volt híres, roppant módon kiegyenlített volt, különösen az ötödik, ahol pontról pontra kellett megcsinálni a meccset. Fontos labdák voltak, Nadal mégsem tudta megcsinálni azt a néhány centit. Azért voltak olyan ütései, hogy csak néztem.

Ezt a videót szokták küldözgetni, hogy úristen, micsoda tenisz, pedig szerintem nem annyira extra. Ezek sztenderdek, bármelyik két játékos elő tudja húzni, viszont egy öt szettes utolsó szettjében ilyen gigászi küzdelmet már kevéssé.

Novak Djokovic most 24 éves, tavaly a négy slam-en hármat behúzott, ebből kettőben Nadal volt az ellenfele.

Federer sajnos már erősen kopik, nem tudja hozni azt a néhány centit, amit ezek a 24-5 évesek tudnak. De ne sajnáljuk, mert tele van dohánnyal. Nadal is, Djokovic is teli vannak, nem is értem, mit izgulnak a slam döntőjében. Én, ha mégis eljutnék oda, csak vigyorognék, szarnék bele, nekem a döntő is elég. (Na, ezért nem vagyok ott.)

Függöny.