Játékok

Befejeztem a Layton Spectre epizódját, úgyhogy új kihívások felé néztem. (Igazából 110 puzzle-t oldottam meg a 155-ből, még lenne mit csinálni, csak a sztorinak van vége.) Tavaly nyáron már dühöngtem egy sort azon, hogy milyen indokolatlan a Link’s Awakening DX. Most újra elővettem, pontosan tudtam azt is, hol hagytam abba. Akkor ezt írtam:

De nem tudok rájönni, hogy megy tovább a sztori. Kb 30 perce voltam játékban, mondom, nem hiszem el, hogy egy 1993-as, majdnem 20 éves játék ki tud babrálni egy 34 éves, meglett (!) emberrel. Nekilendültem újra, végigbeszélek megint mindent mindenkivel, próbálok rálelni, hogy hol lehet az a nyomorult por, amit rá kell szórnom a mosómedvére, hogy továbbmenjen a sztori. Nem jöttem rá. Nem viccelek: háromszor végigvizslattam a rohadt térképet, mindent próbáltam, semmi.

Most a második (2) nagy dungeonben vagyok, a fő kulcsot nem tudtam összeszedni. Ismét ugyanaz: végigjárom az egészet háromszor, semmi infó. Aztán a bagoly kriptikus üzenete jön az egyik képernyőn, amit nem tudtam hova tenni:

First defeat the imprisoned Pols Voice and the Stalfos last…

Mi a csöcs?!

Az “imprisoned”, azaz bebörtönzöttből rájöttem, hogy néhány képernyővel arrébb (persze nem mondja meg, hol) van egy rész, ahol valami nyúl-féle pattog, körézárva néhány kő. Abban biztos voltam, hogy ez lesz az a hely, amit keresek. Ebből kiderült az is, hogy a “Pols Voice” a nyúl neve. Így néz ki a drága:

A “Stalfos”-ra, nem bírtam ki, rákerestem Google-n. Íme:

Ez a figura a bebörtönzött nyúl fölötti képernyőn van viszont elhelyezve, pattogó csontváz. Először arra gondoltam, hogy kiütöm a nyulat, utána felmegyek, aztán ott a csontvázat. Nem történt semmi. Kevertem erre-arra még, de hasztalan, nem akart továbbmenni a sztori. Aztán látom ám, hogy a Stalfosnak van egy másik alakja is, a csuklyás:

Ez a figura pont abban a szobában volt, ahol a bebörtönzött nyúl. Addig értettem, hogy először a nyúl, majd a kék csontváz. De megint nem történt semmi. Ott volt a szobában még valami fekete denevér, azt is levertem. Már majdnem a falhoz basz.. hajítottam az egészet, amikor, mint középiskolában a matematika feladványok esetén, eszembe jutott: mit is ír a példa?

First defeat the imprisoned Pols Voice and the Stalfos last…

Szabad fordításban: először üsd le a nyulat, végül a stalfost. VÉGÜL. Nem pedig UTÁNA. Hatalmas különbség, lévén a szobában van még egy denevér is. Levertem a nyulat, a denevért, végül a csontvázat. És jó lett! Kaptam egy kulcsot a főszörnyhöz. Mivel a második (2) nagy dungeonban vagyok viszonylag a játék elején, még csak négy szívem van, tehát viszonylag kevés ütést bírok ki. A főszörny viszont annyira pribék, hogy harmadik próbálkozásomra se tudtam megoldani.

Roppant frusztráló mai szemmel. Ehhez képest az új Wii Zelda álomszerű játékélmény. És jobb, esküszöm, sokkal jobb, mint ezek a folyamatos frusztrációk. Gyűlölöm a ’90-es évek játékait.