TV24 HD műsorkövető alkalmazás (x)

A Sanoma tovább fejlesztette a mára már több, mint 110 csatorna adatait tartalmazó televíziós alkalmazását, a TV24-et. A felületen kényelmesen rendezgethetjük össze a minket érdeklő csatornákat, egy többsávos GarageBand-szerű timeline-on láthatjuk éppen melyik adón mikor mi megy.

Az új frissítéssel az alkalmazás immáron natív iPad-en is (ennek a neve: TV24 HD, a TV24 az iPhone változat), és bejött a közösségi filmnézés is. Ha Facebook, vagy Twitter kontónkat aktiváljuk, akkor a filmnézés közben az egyes műsoroknál szakérthetünk, kapcsolódhatunk bele a kommunikációba. (Ez technikailag a műsor nevének hashtag-jével történik, gyakorlatilag egy arra szűrt listát kapunk, pl #valovilag.)

A csatornákat teljesen rugalmasan magunk állíthatjuk össze az iOS-en megszokott felületen, elég sok van belőlük, a minket érdeklő részeket pedig hozzátehetjük, gyakorlatilag a Magyarországon elérhető műsorokat mind megtaláljuk benne.

A nemrég frissített alkalmazásban egy sor felhasználói visszajelzés alapján született igény belekerült a programba, például az, hogy több nap műsorát lekérhetjük, csatornákat még rugalmasabban lehet módosítani, hangos riasztási értesítéseket kaphatunk az egyes műsorról (elég csak megnyomni a minket érdeklő műsor oldalán egy gombot), illetve tévés hírekben és műsorokban is lehet már keresni.

Maga a tartalmi rész egyébként remek, könnyen navigálható, rendszerezhető a tartalom. Egyetlen baja van, hogy a műsort nem lehet nézni egyből iPad-en! (Ez tudom, hogy messzire vezető és nem megválaszolható kérdés.)

Szerintem egyébként aki tv néző, annak kötelező darab. Az alkalmazás ingyenes, iPhone-ra és iPad-re is letölthető az App Store-ból.

Aki pedig sokat tévézik, használja a TV24 app valamelyikét ÉS véleménye van azzal kapcsolatban, mit kéne a programnak még tudnia, küldjön nekem levelet, én pedig eljuttatom a fejlesztőknek – vagy direktben a mobilinfo_kukac_sanomamedia.hu címre.