So long Plex, long live XBMC

Március 24, XBMC “EDEN”:

It’s been over a year in the works and today we are excited to announce that XBMC 11.0 is finally ready and available for download.

Annak idején a Plex médialejátszót is az XBMC-ből forkolták ki XBMC OS X néven, volt valami összeveszés is. Én akkor még Plex párti voltam, de most ezzel a 11 Eden kiadással újra visszamentem XBMC-re eFi javaslatára, ami szintén van OS X-re.

Az ok? A Plex egy mindent habzsoló, üzletszerzésre indokolatlanul rámenő, saját fő funkcionalitását figyelmen kívül hagyó túlhízott szerencsétlenséggé vált. Az XBMC meg úgy tűnik egy nyílt forrású médialejátszó, ami nem akar semmi mást, mint médiát lejátszani. És nekem pontosan erre van szükségem.

A Plexről azért álltam le, mert egyik buildtől kezdődően nem kezelte rendesen a feliratokat, és úgy tűnt, más fontosabb dolog nincs is az életükben, mint az iOS port, meg a Samsung Smart TV integráció. Nyalják ki a szőrös, betyárkörtés seggem.

Az XBMC viszont roppant jópofa, mindent tud, amit szeretnék, könnyen kezelhető, teszi a dolgát, ingyenes. Már csak egy rendes sebességű Mac minire lenne szükségem – heh-heh.