T-Mobile telefonok függetlenítése (helyreigazítás)

Az előző posztban tévesen közöltem információkat azt illetően, hogy mennyi pénzért lehet függetleníteni a hűségidő elteltével telefonokat. Eredetileg ezt írtam:

Szerintem az csinálja jól, aki előfizetéssel együtt vásárolja meg a készüléket 2 éves hűséggel, vigyáz rá, utána pedig függetleníti (ingyen a szolgáltatónál), így máris lesz egy tartalék telefonja, amit ráadásul bárhol tud használni GSM hálózaton.

A függetlenítés nincsen teljesen ingyen, adminisztrációs költsége van, kb. 10 ezer bruttót kér érte el a szolgáltató. A T-Mobile esetében a “Hálózati korlátozás feloldása” opciót kell kérnünk, jelen pillanatban 10,160.- forintért – az aktuális PDF árlista.

Az erről készült számla (ez tavalyi, akkor még némileg olcsóbb volt):

Ezt az díjat bármikor kérvényezni lehet, viszont ha a készüléken még hűségidő is van (akár 1, akár 2 év), a fennmaradó hűségidő hátralékot is fizetni kell (erre utal a PDF-ben szereplő “Az akció során igénybevett kedvezmény visszafizetésén felül” rész). Ezért érdemes inkább megvárni a hűségidő leteltét és utána függetleníttetni a készüléket.

Minden szolgáltató él egyébként ezzel a lehetőséggel, a többiekre vonatkozó információ felkutatása szorgalmi feladat.