A megújult Plastik (5. rész) – pixelbuzéria

Egy blog, noha meglehetősen apróságnak tűnik, rengeteg apró csavarozgatás elé állítja az embert. Mi is csavarozgattunk rendesen, mire összeálltak a részletek egy kiformázott egésszé. Meg kellett például csinálni a Hirdetés típusú, jelölt posztokat, új kategóriacímkéket, az Archívum és 404 oldalakat, de Wyctimet még olyan dolgokkal is a sírba kergettem, mint az, hogy a fejlécben nem jól aliasol a betű és a színe sem jó. Ez annyira apróság volt, hogy egy pixelbuzéria típusú posztban mindenképpen bemutatásra érdemes. Lássuk!

Wyctimnek a fejléc betűit sajnálatos módon raszterizálva adtam át. Igaz, hogy retinás bontásban, de mégis raszterizálva. Ennek az lett az eredménye, hogy amikor “sima” bontásra lekonvertálta, furcsán csúnyák lettek a betűk. Sajnos észrevettem a hibámat és újrarakattam a fejlécet. Az alábbi ábrán a felső részen látható a csúnya leméretezés, alul a jó:

Persze itt még nem volt vége a dolognak. Kiderült, hogy egy layert máshogy kapcsolgatunk, így sajnos a kiemelt szín betűszéli anti-alias effektje sem jó. Újrarakattam megint a fejlécet. A felső ábrán a kiemelt menü elem látható, csak éppen rosszul színeződik a betűk széleinél. Alatta a tökéletes megoldás (remélem nem kell taglalnom, hogy a felső rész mennyire kiégett, csúnya):

Szívesen foglalkoztunk viszont vele, örömmel csavarozgattuk a blogot végül, mire előállt a téma, amivel már élesbe mehetünk. (Sok meló volt vele, bassza meg!) Az egész természetesen még mindig nincsen kész, egy weblap soha nem lehet teljesen tökéletes, viszont jó ez már annyira, hogy elindulhassunk vele, aztán tovább csavarozgatunk majd.

Hölgyeim és uraim, a megújult, retinás, reszponzív Plastik előállt!

Íme, a retina felbontású menü. Kattintsuk meg, élvezzük 2012-t!

És hogy mikor élesítjük? Este 7-8 óra körül.