Ooops, I fixed it

Kb. fél éve nem indul el a Steam kliensprogram a gépemen. Az alábbi hibaüzenettel áll meg a futás:

Steam requires that ~/Library/Application Support/Steam be created on a case insensitive filesystem.

Nem is értettem a hibát.

Próbáltam leszedni és újra feltenni a programot, nem lett jobb. Annyit tudtam, hogy azért történik a dolog valószínűleg, mert a gépemben levő média diszkre voltak felpakolva a Steam játékok. Keresgéltem a neten, eljutottam ide, aztán onnan tovább, de akkora bűvészkedésnek tűnt, hogy nem tudtam elhinni a problémát.

A megoldás egyébként pofonegyszerű: a ~/Library/Application Support/Steam mappában tárolja a program a beállításait, illetve a letöltött játékokat. Ide helyeztem el még annak idején egy szimbolikus linket a média lemezem megfelelő mappájára.

Megfigyeltem, hogy az időközben frissült Steam kliens immáron SteamApps néven tárolja a tartalmi részeket, nálam meg valami más neve volt még. Egyszerűen letöröltem a régi hivatkozást, átneveztem a mappát a média lemezen SteamApps-ra és újra létrehoztam a linket az
ln -s /Volumes/SnowMedia/temp/SteamApps paranccsal (a parancs egyszerűen működik, lépjünk bele abba a mappába, ahonnan szeretnénk az áthelyezést, majd paraméternek azt a mappát adjuk meg, ahová akarjuk a symlinket. Legegyszerűbb természetesen fogd-és-ejtsd módszerrel a Finderből behúzgálni a mappákat.)

Gyönyörűen működött is.

Csókol anyád,
Lujza