Diablo 3 launch előkészületek

My kid was 6 when Diablo 2 came out. She’s leaving for college in 3 months.

ismeretlen twitterező

Rohamosan közeledik hétfő este 9 óra, amikor elkezdődnek a hazai Diablo 3 launch partik. Ebben a posztban megpróbáltam összeszedni az indulással kapcsolatos utolsó információkat.

A hivatalos közlés szerint Magyarországon négy helyszínen indul meg a launch:

1. 576, Allee bevásárlóközpont
2. Bluechip, Váci út
3. GameShop, Margit körút
4. Holdfény Team, Podmaniczky utca

Lehetséges, hogy mások is rászerveznek, ezeken a helyeken biztosan lehet majd vásárolni a játékból. Én FB2-vel és a Konnektor sztárjaival az Alleeban leszek 9-től (lesz nálunk filc, tudunk dedikálni, melltartóra is). Az Alleeban bukkan még fel majd Stöki, Grath és Sasa is a gamer újságírás bugyraiból, meg gondolom még sokan mások.

Az európai nagyvárosokban egyébként igazi nagy launch partik várhatók (London-Berlin-Párizs-Stockholm-Varsó-Moszkva), amiken még a Blizzard senior és lead designerei is részt vesznek. (Persze a kaliforniai Irvine-t, a Blizzard fejlesztői főhadiszálását nem lehet überelni, az egész Diablo team és a Blizzard exec-ek is kivonulnak.)

Most, hogy a Collectors Edition már mind elfogyott, hogyan érdemes beszerezni a játékot, milyen előkészületeket ejthetünk meg a hétvégén?

Először is fontos tudni, hogy a játékot a Blizzard Battle.net rendszerén keresztül aktiváljuk, a játékhoz folyamatos internetkapcsolatra van szükség. Mindegy, hogy digitálisan töltjük le, vagy fizikai hordozón vesszük meg a boltban, ugyanaz lesz a folyamat: fel kell regisztrálnunk a játékot a Battle.net rendszerben a kontónkhoz. A digitális esetében ez azonnal megtörténik fizetéskor, a fizikai változatban pedig az ott található egyedi kulcsot kell beadnunk a Battle.net-en.

Árak.

A játékot már most megvásárolhatjuk 60 euróért (kb. 18 ezer forint), de minek is tennénk ilyet, ha a dobozos változat csak 15 ezer forint?

A dobozosban sincs semmi egyéb, mint PC-re és Mac-re a gyártásra készen álló fájlok, némi papír és a legfontosabb: a kulcs, amivel a Battle.net ID-nkhez társíthatjuk a megvásárolt játékot. Az élelmes magyar tehát előzetesen letölti a digitális fájlokat magának a hétvégén, megveszi magának a játékot nulla perckor, majd otthon ráaktiválja a kulccsal.

Akinek nem volna még Battle.net kontója, az most készítsen magának egyet. Ehhez nem kell külön vásárolni semmit. Az európai cím ez: http://eu.battle.net/en/

Elvileg csak akkor tudjuk letölteni a fájlokat, ha megvettük digitálisan 18 ezerért a játékot. (Nálam most nem látszik, csak azon játékaim installer programja, amit megvettem korábban.) Szerencsére az európai installereken elrontottak valamit, újra is publikálták őket, így le tudja őket tölteni bárki magának erről a lapról és megkezdheti a játék fájljainak letöltését. Ezzel persze nem követünk el semmi atrocitást, a játék csak érvényes kulccsal fog elindulni. A letöltés 8,2 giga:

Telepíteni sajnos nem fogjuk tudni, mert a játék hivatalosan nem indult még el:

Fontos információ, hogy a telepítést már jóval a játék launch előtt engedélyezni fogják, európai idő szerint 17:00-tól installálhatunk. Ezt is érdemes lesz majd akkor megtenni. Magába a játékba csak éjfél után egy perccel tudunk bejelentkezni.

Ha új felhasználók lennénk a Battle.net-en, akkor érdemes még ún. BattleTaget készíteni magunknak ezen a címen. Ez gyakorlatilag a screen name, vagyis ezen a néven fogunk látszódni más játékosok számára. A BattleTag nem egyedi, így azonos nevűeket egy négyjegyű szám különböztet majd meg egymástól, ami a tag mögött szerepel közvetlenül. Nálam:

Érdemes ezt is most a játék indulása előtt megcsinálni, mert e nélkül nem fogunk tudni játszani, a játék első néhány napján pedig eléggé leterheltek lesznek a szerverek.

Ha eddig eljutottunk, megvan a játék letöltve, van Battle.net kontónk és BattleTagünk, akkor nincs más hátra, mint megvenni a dobozos játékot a kulcsért, utána pedig beadni a kódot a “Manage my games” menüpont alatt az “Add a game” opcióval.

Ennyit tehát az előkészületekről. Végül néhány hasznos, angol nyelvű link:

Posztunkat az Angliában sugárzott reklámfilmmel fejezzük be: