Androidra fejleszteni pénzért

Tegnap jelent meg a Verge-ön egy rövid kis poszt, amiből kiderül, hogy a “Dead Trigger” nevű, 1 dolláros shooter immáron ingyenesen elérhető Androidra (Play). Az ok? Az illegális szoftver letöltések. A fejlesztők úgy voltak vele, hogy akkor ebből ennyi elég volt. Érdemes megnézni a játékaikat, igényes fejlesztők.

Mégis, az Android ennyi volt a számukra. Hiába a rengeteg handset eladás, az installációs bázis, az aktivációk, a nap végén annyian lopják a dolgaikat, hogy nem éri meg nekik – vagy egyszerűen csak alá szerettek volna húzni egy mondatot. Ráadásul egy egy dolláros alkalmazásról beszélünk, tehát az ügy itt nem az, hogy az ár miatt lopják, hanem egészen egyszerűen azért, mert könnyen megtehetik.

Matt Gemmell hosszú posztban foglalja össze a véleményét a kérdésben, érdemes elolvasni. Persze ő is csak egy szemellenzős iOS fejlesztő. Viszont az az állítása, hogy az Android ezzel a nagy nyitottságával gyakorlatilag a kalózkodás melegágya. Linkeli ezt a cikket, amiben leírják, hogy kell a netről letöltött alkalmazásokat telepíteni a telefonra. Ennyire egyszerű!