GeoGebra iPad

A GeoGebra ingyenes matematikai szoftver, amivel a közép- és felsőfokú matematikai oktatást lehet a földre vinni, jelen pillanatban egy JAVA alapú programcsomag. Teljesen interaktívvá és vizuálissá tudja tenni az oktatást:

Koren Balázsék (a projektben community koordinátor) elhatározták, hogy elkészítik a program iPad változatát 10 ezer dollárból – ez rettenetesen kevés összeg, még három millió forint sincs, a Kickstarteren indítottak egy kampányt. (Utánanézve egyébként nem maga a port kerül ennyibe, a csapat már dolgozik a HTML alapú verzión, sőt, el is érhető itt.)

A függvényábrázolás csak a felszín, függvényelemzés, teljes geometria és statisztika is a programcsomag része. Sajnos a Kickstarter videóból nem derül ki sok minden azon kívül, hogy Kobak kávét főz és széttép egy papírlapot, ezért érdemes inkább elolvasni a blogposztját.

Mondanom sem kell, ha annak idején iPaden ezzel a szoftverrel tudtunk volna függvényekről tanulni középiskolában – na, inkább bele se merek gondolni. Ha tehetitek, támogassátok a projektet, illetve középiskolások, vigyétek hírét!