iOS developer asszisztens

Jason Fried (37Signals – Basecamp) egy személyes iOS prototípus fejlesztőt keres egy éves szerződéssel. 100 ezer dollárt fizet évente, amit úgy fogalmaz meg: “starts from”. Az első komment: “ez szörnyen kevés”. Fried válasza: “bizonyítsd be, hogy többet érsz”.

Számoljunk csak: 100 ezer dollár havonta majdnem 1,9 millió forintnak felel meg. (Nem vagyok benne biztos, hogy ez nettó, vagy bruttó szám-e, azt hiszem bruttó.) Ez a fizetés arrafelé egy sovány iOS fejlesztő bérnek számít. Az igaz, hogy Fried profit keres:

You have to have the Obj-C chops and the design/ui/ux chops to be a one-person-iOS-shop. You have to be strong – and already up to speed – on both.

Nyilván olyan túljelentkezés várható, hogy gyorsan fel fogják srófolni az árat, de szerintem ez a meló ennél sokkal fontosabb: a tűz közelében lehet majd a szerencsés kiválasztott. Ez egy álommeló: csak egy dolgot kell csinálni, Frieddel napi kommunikáció, kis teameknek prezentáció, a jövő alkalmazásainak alapjait lefektetve. Baromi inspiratív, és, én mondom, ez a szakma teteje. Legalábbis innen nézve mindenképpen. A magam részéről biztos, hogy csinálnám és átadnám magam a tökéletes amerikai hipster életnek. Lehet, hogy még full sleeve-et is varratnék, meg Oreos karikát a fülembe, a fekete keretes szemüveg már megvan!

Viccesek a hozzászólások is. Természetesen teljesen a témától eltérő, irreleváns, trollkodó dolgok (nem is értem), amikre sajnos DHH rakja fel a pontot. Egy fickó ártatlanul megkérdi, hogy miért nem a Job Boardon listázzák a posztot, Fried megírja erre korrekten, hogy ott is fogják, DHH meg:

Mert megtehetjük? Ha van egy blogod, amit több százezren olvasnak naponta, nem kell más felület.

Tipikus fasz.