Apple gépek karbantartása

Érdemes időnként akkor is átnézetni a Macünket, ha éppen minden rendben van vele. Ennek oka, hogy a lerakódott por, illetve a ragasztáshoz használt hőpaszták hamarabb adják fel. Aki hosszabb időre tervez a gépével, mint 1-2 év, mindenképpen szervizeltesse rendszeresen a Macjét, illetve érdemes általában fél évente a fogorvoshoz is elmenni. Ezeket a dolgokat nem érdemes hanyagolni (a fogászatot sem!). Az APPSolute megoldása a Macre:

alaposan kiportalanítjuk mind az alaplapon, a ventilátorok lapátjain, a kijelzőnél és egyéb belső alkatrészeknél. Ezután a hőleadó bordát leszereljük a processzorokról és a régi, elöregedett hőpasztát alaposan letisztítjuk és előkészítjük a felületeket az új hőpaszta fogadására. Az új, ezüstöt is tartalmazó hőpasztát a kellő mennyiségben felhordjuk az alkatrészre és a hűtőbordát a helyére szereljük. A gépet ezután nyommentesen összeszereljük és teszteljük.

update: megtudtam, hogy az ár változhat, ezért nincs feltüntetve, mindenesetre az irányár most Unibody gépeknél 10000 bruttó.