Scida (Mac app)

Nagyjából egy hónappal ezelőtt már hírt adtam Várkonyi Balázs ReadKit nevű Mac szoftveréről, ami elég szépen teljesített a store-ban. A program a közönségnek nagyon tetszett, remek visszajelzéseket kapott, vbali tudtommal már gőzerővel dolgozik a következő változaton. A program egyszerű, de nagyon szépen kidolgozott, igényes.

Hasonló dolog jelent ma meg: Kövesházi “Chek” Dániel és három másik társa (@helloszabi, @kollinz és @connorhu) készítettek egy szintén Maces alkalmazást, amivel a Kindle könyveinket rendezhetjük kollekcióba és szinkronizálhatjuk fel egy iTunes-szerű felületen keresztül.

A fenti ikon is mutatja, hogy ennek az alkalmazásnak minden egyes elemét ők rajzolták meg. Chek tényleg nemzetközi színvonalú anyagot helyezett le az asztalra, az app is jól néz ki, egyszerű, de nem is kell hozzá több. Chek még egy dizájnt bemutató terméklapot is kitolt a Behance-re – igazi labor of love jellege van az egésznek.

Sajnos érdemben nem tudtam kipróbálni, mert nincsen Kindle-m, de akinek van, és sok könyve van, bizonyára szívesen használja majd. Bevezető áron €5,49.-ért vihető a Mac App Store-ból. (Ahol, tudtátok, hogy már vanity URL-eket is lehet csinálni?)