Március 7 – tovább menetelünk

Menetelünk a terméksivatag száraz homokdűnéi közt, töröljük a szemünkbe került homokot és dehidratálódunk folyamatosan. Az üres menetelés csúnyán kikezdi a MÁRKA iránti lojalitásunkat. Kevés szomjoltó hír, hogy február elején lejjebb vitték idén a retinás gépek árait, és picit tuningoltak a gépeken, de vajon ez elég ahhoz, hogy a sivatagban csámborgó vándor elérjen a következő oázisig? Mert miket látunk: iBooks kozmetikai update? Új 10.8.3 béta build? Újabb Java biztonsági rés kéthetente? Meh.

Vajon mennyien lesznek, akik elhullanak menet közben?

Ahogy egyik lábunkat emeljük a másik után, a tűző nap sugaraival harcolva egyre csak a következő oázis jár a fejünkben. Vajon meddig tart még ez a kíméletlen menet? Sok van hátra vagy kevés? Ha tudnánk, hogy mennyi, akkor talán még lehetne folytatni ezt a kegyetlenséget. Ha van egy világos irány, egy dátum, az ember összeszedi a maradék erejét és úgy küzd tovább. De nincs. Nincsen dátum, csak a céltalan, fogalom nélküli, erőltetett menet.

65 hosszú nap telt el január elseje óta és 135 nap 2012. október 23-a óta, amikor utoljára láttuk Tim Cookot a színpadon. Akkor 13-as rMBP, új Mac mini, vékony iMac, iPad mini (és nagy iPad) voltak az asztalon. A kötelező házi feladatok, mondhatni. Hol van már 2012. február 16-a, amikor meglepetés erejével hatott a Mountain Lion sajtóközlemény, ami még csak ha kis időre is, de hűsítő kulacs víz volt a sivatagban.

Kis méretű 16:9-es telefon, az életképes jegyzetelés hiánya, az aktív ikonok, és, újabb fontos fájdalom, az iOS kontók nem léte tovább bombázzák a fáradt sivatagi vándort. Elvégre akár a munkahelyen, akár otthon micsoda fájó hiányosság, hogy nem lehet külön iCloud lyukba feküdni a nap elől.

Én már elestem, többször is, de eddig mindig fel tudtam még állni. (Mindig fel tudtam még állni.) De újra a földre rúg a harc: a Samsung elkezdett jó reklámokat csinálni. Lehet nagy képernyős telefonokat vásárolni, amivel dolgokat lehet csinálni, nem érzi úgy az ember, hogy egy olcsó készüléket markolgat, amin még egy 16:9-es arányú 4 hüvelykes sem segít igazán.

A Google szemüveg nem létező termék még, de létező weblap, létező ígéret és létező privacy probléma. Egy jövőbe vezető út, valószerű oázis. Érdemes-e célba venni? Nem tudom megmondani. Meg vagyok tépázva, de menetelek tovább, bal, jobb, bal … jobb. Megint bal.

Megint jobb.

iWatch pletykák és render fotók? Jó lesz a Szifon.com-ra. Store down? Sajtóközleményt ad ki az Appleblog. A sivatagi őrült menet mindenkinek az agyára ment már.

Függöny.