A Samsung bemutatta a Galaxy S4-et

Handrás:

A Samsung hatalmas hype-ot akart, ezért mindjárt New Yorkba szervezték az eseményt (úgymond az Apple országába), a Radio City Music Hall színháztermébe, ami egyébként egy brutálisan szép Broadway színház. Hiba volt. Gyakorlatilag sikerült meggyalázni a Broadway-t meg magát az ikonikus színházat is, azzal a színdarabnak szánt valamivel amit tegnap csináltak.

Én nem láttam a showt, de egy dolog egészen világos: az érintőképernyős mobiltelefonok piaci mérete nem az iPhone vagy iPhone 5 méret, hanem a Samsung által diktált nagyság. Ha az Apple idén egy 5S készülékkel jön ki, ami pontosan úgy néz ki, mint tavaly, akkor tudni fogom, hogy ez most az a pont, ahol elvesztették a helyzeti előnyüket.

Magyarósi Csaba érvel a 3,5-ös kijelző mellett:

És akkor most itt van ez az 5 col. És ez egy baromság. Ba-rom-ság. Nem mobil. Nem kényelmes. Egy kétkezes izé. Egy tepsi. Elhiszem, hogy van erre igény, azt is, hogy az 5 colos mezőnyben a Galaxy S4 a legjobb termék a piacon. De hogy a legjobb okosmobil-e? Kizárt. Ekkora méretben nem lehet az.

Annak idején a Nokiások is ezt mondták az iPhone méretére. “Féltégla”, ez volt a kifejezés. Nem vagyok hülye, látom, hogy mi megy körülöttem, a világ ebbe az irányba halad, még akkor is, ha ezt nem akarjuk elhinni. Változik a világ, csak nem vettük észre, hogy fordulni kezdett a kocka és mi vagyunk az új Nokiások.

Másrészt a Samsung aktív csempéi (nem tudom, hogy mi a nevük) sokkal jobbak, mint az iPhone mára röhejessé vált ikonjai, ahol állandóan bemenni-kimenni kell az egyes funkciók között. Igen korlátolt gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki erre azt mondja, hogy ez jobb.

Az Apple-nek választ kell adnia ezekre a kérdésekre.