WWDC 2013

Két napja 23-án már írtam egy posztot arról, hogy “ha ez a hónap is eltelik, akkor már elképzelhető az is, hogy a WWDC is csúszni fog.”

Hát nem telt el, mert 24-én bejelentették, hogy magyar idő szerint ma 19 órakor lehet majd megvásárolni a WWDC jegyeket. Vagyis pontosan akkor, amikor tavaly is. Egy jegy ára 1599 dollár, csaknem 370 ezer forint. (Erre jön rá a repülőjegy San Franciscóba, az kb. 250 rugó, a hotel és a kinn tartózkodás költsége, szóval személyenként lazán megvan 8 kiló.) Megy valaki? 🙂

Maga a WWDC idén június 10-14 között lesz (H-P), tavaly 11-15 között volt (szintén H-P), 10-én indul a keynote, ahol új hardver és szoftver bejelentések várhatók. A nagy kérdés számomra most az: lesz-e bármi június 10 előtt?

Attól tartok, nem. Sajnos ezt erősíti Tim Cook mondata a pénzügyi jelentés mellett, ahol kijelentette:

Our teams are hard at work on some amazing new hardware, software, and services that we can’t wait to introduce this fall and throughout 2014. We continue to be very confident in our future product plans. (…) we plan to continue to augment with services, our plans for expanded distribution, and the potential of exciting new product categories.

Fél év csúszásban vannak. Az egészen biztos, hogy semmi iPhone, semmi iPad nem lesz már addig, viszont a karácsonyi ziccert nem hagyhatják ki, tervezhetünk az ősszel. Meglátjuk, hogy az iPhone 5 és jelenlegi iPad lendülete meddig tart ki addig, kíváncsi vagyok, tudják-e magukat tartani eladások és profit tekintetében. Az is érdekes lenne, hogy lássuk, az elmúlt negyedév eladásaiban hogyan szerepeltek az egyes piacok. Nem vagyok benne biztos, hogy nem az új piacok és carrierek sikere volt a dolog. Az is lehet, hogy én is beerősítem ezt a negyedévet egy új telefonnal.

Cook utolsó gondolata is érdekes, látják a potenciált új termékkategóriákban. Vajon mi lesz az?