Takács Lajos leigazolt a Lacipecsenyébe

Gault&Millau:

Takács Lajos, az elmúlt tíz év egyik meghatározó magyar szakácsa munkahelyet vált. Öt éve vezeti a város egyik legizgalmasabb, legeredetibb kis éttermét a VII. kerület szélén, az Alpár utcában. Szerzői konyhája – a jellegzetes fekete táblával, ahová minden nap felírta az alapanyagokat, amikből főz, illetve a menük elemeit – szinte hetek alatt kultikussá vált. Jobb árértékarányú ebédet nem csak Magyarországon, de az egész régióban sem könnyű találni.

A negyvenéves séf most úgy döntött, nagyobb színpadra lép, a Bazilika előtti Szent István tér és a Sas utca sarkán lévő Lacipecsenye konyhafőnöke lesz.

Az is kiderül, hogy nem hagyja ott az Olimpiát sem. Az Olimpiáról 2008-ban írtam. (Vigyázat, a Lacipecsenye nem azonos a Lacikonyhával! A pecsenye a Bazilika előtt van, a konyha pedig a Hegedűs Gyulában.)