Az Apple célja

Jay Yarow:

Based on these quotes, the goal for Apple shouldn’t be to be the company with the most money in the bank. It should be to make the best products in the world, and get them in as many hands as possible.

John Gruber:

That’s exactly what Apple is doing. No one, or at least no one with a clue, is arguing that making the most money should be Apple’s goal.

Ezt még Steve Jobs és Tim Cook is sulykolta belénk. Nagyon gáznak érzem egy profitszerző vállalat ilyen színben beállítását, a legkeményebb advokátok képesek csak ezt így meginni. Ettől függetlenül bementem tegnap egy telefonboltba, végignyomkodtam az összes nagykijelzős Samsungot és Sony-t. Amikor az üzletből kijöttem, erre gondoltam:

“Basszák meg, az iPhone akkor is a legjobb telefon.”

Nem tudom, nekem egyszerűen bejön. A legtöbbet egyébként a Mailt, Twittert, Safarit, Photost, Podcastet és Messagest használom. Baromira szeretek álló módban gépelni rajta, imádom a kék színű SMS-eket és az egész gerince rettenetesen kiforrott. Még akkor is, ha nem flat. A nagykijelzős Sonykon meg látom ezt a futurisztikus hűtőszekrény interface-t, aztán három koppintás után erősen beszaggat, leáll, nem pattan vissza a végén – nem érzek semmit.