Megjelent a “Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards: Reloaded”

Az Sierra kalandjátékok “Larry” sorozatának jogait megvásárolta egy “Replay Games” nevű kiadó, felbérelte még a sorozat eredeti készítőjét, Al Lowe-t is hozzá, picit több, mint egy évvel ezelőtt pedig 650 ezer dollárt meghaladó Kickstarter kampányt csináltak. Az ebből készült játék végül most jelent meg, PC-Mac-Linux és €18,99.-ért vásárolható a Steamen.

Elég rossz véleményem van róla, szerintem ez a remake semmi másról nem szól, mint a pénzről. Berakták szerencsétlen Lowe-t is, hogy még függetlenebbnek tűnjön, de láthatóan nem sok köze van már a 66 éves bácsinak a játékhoz. Végignéztem a videót, a képernyőfotókat, de távol áll tőlem, hogy egyáltalán kipróbáljam.

Nekem ez a játék, és a többi EGA Sierra játék azt a korszakot jelenti, amikor olyan egyszerű volt még a grafika, hogy csak kicsiben tért el egy szöveges kalandjátéktól. A Larry-t is CGA monitoron, sőt, eredetileg még Hercules csatolón játszottam a ’90-es évek elején, valami ilyesmi volt:

A főszereplő figura néhány pixelből megrajzolva 2×1 pixeles pálcika lábakon. A kezdeti nagyon gyenge grafika mellett a Larry 2-ben szereplő 16 színű EGA rajzoknak is remek volt a hangulatuk, szintén idézi a kort, viszont a VGA 256 színű újrarajzolások, illetve az összes többi megjelent rész ezzel a fura képregényfigurával nekem már nem jelentettek semmit. A most megjelent rész pedig ugyanennek a nagyon rossz trendnek a folytatása.

Larry védelmében azt még hozzá kell tenni, hogy az 1987-es játék borítóján is megjelenik már a képregényfigura, csak sajnos a másolt játékhoz annak idején még nem mellékelték a szkennelt borítót.

Valamiért a művészeti vezetők nem akarják érteni és érezni azt a vonatot, a klasszikus hangulatot sem hozzák vissza. Ettől függetlenül nem értem, hogy mi történne, ha modern gépeken, de EGA pixeles grafikai stílusban hoznának ki egy ilyen remake-et. Tényleg annyira nehéz elhinni, hogy úgy kell megcsinálni?