Hamburgerteszt a Gault&Millau-n

Tíz kicsi börger:

a “hamburgerek hamburgere csillagos színvonalon” is legfeljebb 16 pontot ér (ami már 2 GaultMillau sapka). Más szóval: 10 pont fölött egyre inkább ajánlható egy adott hamburger, a 12-13 pont már komolyabb színvonalat jelöl.

Viszonylag sokat próbáltak, ebből kettő magasabb pontszámút az encsi Anyukám mondta (15 pont), a Budapestiek közül pedig a Lacikonyha (14 pont) vitték el a pálmát, de ígéretesnek tűnik a Greshamban kapható burger is (13 pont). Szerintem fontos hozzátenni, hogy bármelyik burgeres a posztban feltüntettek közül jó falatozásnak ígérkezik, érdemes végigpróbálni a listát. Képünkön a Lacikonyha burgere:

“A hús charolais és magyar tarka keverék (szaknyelven F1). Kéthetente van vágás, ilyenkor kerül étlapra 2-3 napra. Tudatosan kiválasztott húsrészekből készül (szegy, lapocka, borda, marhafaggyú) és faggyúban sül.”