This is our best iPhone launch yet

Az Apple sajtóközleményben jelentette be, hogy az első hétvége alatt 9 millió új iPhone-t értékesítettek gyakorlatilag kiszárítva az első készleteket. Cook megnyugtatta az embereket, hogy aggodalomra nincsen ok, mert folyamatosan gyártják az új készülékeket, hogy gondtalan legyen az ellátás. Tavaly az első hétvégén 5 millió iPhone 5-öt értékesítettek, idén viszont teljesen lecserélték az 5-öt színes telefonokra (5c) és kihoztak egy bling-bling telefont is aranyban (ami viszont gyakorlatilag nem kapható még), ezért egyáltalán nem meglepő, hogy jó hétvégét zártak.

Az is kiderült, hogy megdöbbentően sokan frissítettek iOS 7-re. Egyetlen hétvége leforgása alatt 200 millió iOS telepítés történt, ami eddig példátlan volt a mobiltelefonok piacán. Ezt én is meg tudom erősíteni, mert gyakorlatilag rengeteg ismerősöm tette fel (iPhone 4-ekre is!) és kérdezgette tőlem, hogy mit gondolok róla stb.

Véleményem szerint nem bukás az iOS 7, sőt, és az app fejlesztők is ebbe az irányba menetelnek már most. (Azt is megtudtam, hogy ez a “live blur” dolog, amit iOS 7-en látunk egyáltalán nem olyan egyszerű dolog, mint ahogy azt eredetileg feltételeztük, gyakorlatilag le kell kódolnia mindenkinek, aki ilyet szeretne. A fizikai UI viszont rendesen támogatva került bele az SDK-ba.)