iOS Rounded Rect Script for Photoshop

Mike Swanson algoritmusból rajzoltat Photoshopban squircle-t:

The first thing I had to do was reverse-engineer the logic in [UIBezierPath bezierPathWithRoundedRect:cornerRadius:]. I exported many rounded rectangles, each with a different corner radius, and compared the anchor and control points across all of the CGPaths.

Csinált neki egy klassz dialógus ablakot is Photoshopban, ami az általunk választott méretben legyártja az ikont, sőt, berajzolja az Ive guide-okat is:

Letöltés és telepítés erről a címről, aztán a script fájlt behúzni az /Applications/Photoshop CC/Preset/Scripts mappába. PS-ben pedig a “File – Scripts – iOS Rounded Rect…” menüből hozható elő:

A végeredmény teljesen korrekt. Sőt, tegnap tovább finomította az eljárást mégpedig matematikai közelítéssel, ez már csaknem 99,99%-os eredmény. Akit érdekel, olvassa el a posztját. Nem 100%-os a match, a két réteget egymásra téve nem teljesen feketék a pixelek, difference módban látszik, viszont elég jó, hogy használni lehessen. Az egészhez pedig a bevezető, aki nem ismerné az iOS 7-ben bevezetett squircle-öket, ide kattintson.

/via @robix