Fényképek iPhone-ra juttatása, 2013. október

Ma megint volt egy olyan problémám, hogy a számítógépemen szereplő kb. 5 képet szerettem volna egy lapozható mappába eljuttatni. Ezeket a képeket történetesen most nem iPhotoban tároltam, illetve nem is akartam őket oda betenni, egyszerűen csak át akartam volna juttatni a telefonra. Most azzal próbálkoztam, hogy készítek egy Shared Photostream-et, aztán iPhotoban bemásolom a képeket. Nem lehet bemásolni. Egyáltalán semmit nem lehet csinálni, mintha legalábbis a képeim is MP3 jogvédett fájlok lennének, amit maximum 5 jóváhagyott gépre lehet felmásolni a háztartásomban.

Egyszóval baromi jó az epül, meg szépen néz ki a gunmetal gray iPhone 5s, viszont amikor 2013 őszén kiderül, hogy még mindig ilyen-olyan módszerekkel lehet a képeket a telefonra juttatni (például Dropboxon keresztül!), akkor tényleg azt gondolom, hogy a világ megérett a pusztulásra, és a könyvelőm férjének van igaza, aki azt mondta a friss iPhone beszerzés után, hogy ez az egész telefon egy szar, mert nem lehet rá képeket másolni.

Egyébként még AirDropon sem működik a dolog Mac-iOS viszonylatban. (És, ha már itt tartunk, egy háztartási deszkába se lehet két, vagy több, családtagot felvinni kontónként mint Macen, hanem mindenki olvassa, milyen Skype üzeneteket kapok. Nem érdekel, milyen iCloud problémát jelent, oldják meg.)

State of the Apple, 2013, baszd meg.