Nem kellenek hop on-hop off buszok a Citadellára

Vasárnap délután a Citadella körül toltam a gyereket. Voltam a hegyen is, megkerültem magát az erődöt, ilyesmi. Egy dologra lettem figyelmes és nem tudok elmenni mellette szó nélkül: elképesztően nagy mennyiségű hop on-hop off turistabusz lepte el a városnak ezt a részét. Jól láthatóan valami vállalkozó megvette a legócskább IKARUSZ-okat, kaptak valami dekorációt stb. Ezzel nem is lenne semmi gond.

A problémám azzal van, hogy ezek a buszok körbejárhatják a Citadellát. Átmennek a sorompón, körbemennek, persze végigfüstölik az egész környezetet, és mindenkit arra kényszerítenek, hogy lépjen félre az útról erre az időre. Nem túlzok, vagy 8-10 busz elől kellett ugrálnom. Aki volt már fönn, tudja, hogy rengeteg gyalogos van a szobor körül. Rémes az egész így a buszokkal.

Szeretném, ha senki nem értené félre, amit mondani akarok: egyszerűen azt szeretném, ha minden nyomorult busz és más jármű ugyanott állna meg, ugyanabban a parkolóban, és végeredményben a Citadella tetejére egyetlen jármű sem mehetne fel, csak gyalogosok.

Ezt a posztot egy új sorozat második darabjaként indítom el, a sorozat címe:

Magyarország Európába megy

Első része a trafikok megreformálása volt, ahol arról írok, hogy sok trafik van az országban, helyette kevés trafik kell és limitált nyitva tartással. Második pontom az, hogy a hop on-hop off buszok pontosan olyan jogosítványokkal rendelkezzenek, mint bármilyen más gépjármű és ne mehessenek fel a Citadellára.