Panic irodák

A Panic FTP és HTML/CSS szerkesztő programokat készítő Maces szoftverfejlesztő cég irodáját mutatja be ez a poszt. Van például egy kis sarok, titokszoba, amit egyszerűen csak az “alapítók szobájának” hívnak. Így néz ki:

És ez nem a legnagyobb árbevételű szoftverfejlesztő cég, hanem egy viszonylag kicsi kis műhely. Mégis, annyi pénzt termel nekik a hat szoftverük, hogy láthatóan olyan irodát csinálnak, amilyet csak szeretnének. Viszont akkor megkérdem: mennyi havi árbevétel kell egy ilyen céghez?

Nem tudom még csak perspektívába sem helyezni a dolgot. Mennyi pénz kéne, hogy legyen a bankszámlámon, hogy terveztessek és gyártassak egy ilyen founders roomot, mint ők? Mármint: mennyi az a pénz, aminek elköltésétől még nem érzem magam rosszul?

Kelet-Európában felnőtt egyszerű gyerekként, aki a világot csak az internetről ismeri, illetve bármilyen céges kontextusban azzal találkozik, hogy “kein Geld”, illetve “erre nem költünk”, nehéz ésszel felérni azt, amikor annyi pénzed van, hogy kb. nem számít. (Az az érv sajnos nem állja meg a helyét, hogy viszonylag olcsón is ki lehet hozni például egy ilyen szobát. Nem ezt mondom, hanem azt, hogy mikor csinált valaha bárki is hasonló dolgot.)