Fényképek telefonra juttatása (3. rész)

Visszatérve az alapvető problémára: hogyan juttassunk néhány JPG képet a telefonunkra? Az eredeti posztom óta több emberrel is beszélgettem, buzultam. Az Apple nem kínál igazán intuitív és kényelmes megoldást. Néhány nekem tetszőt kiemeltem ide.

1. Dropbox

Előnye, hogy rettenetesen kényelmes, hátránya, hogy kell valamiféle net kapcsolat és Dropbox kontó hozzá. Abszolút ide nyúlok, ha a képek egy mappában ülnek, nem pedig valamelyik kép menedzser szoftverben. (Én egyébként iPhotót és Aperture-t használok.)

2. Photo Stream

Ha iPhotóban vagy Aperture-ben van a képünk, akkor egyszerűen az alkalmazásból (Finderből nem!) rá tudjuk dobni a Shared / iCloud mappára, onnantól pedig egy pillanat alatt megjelenik telefonon. Hátránya, hogy vagy iPhotóban, vagy Aperture-ben lehet egyszerre bekapcsolva a Photo Stream, illetve onnan aztán tudomásom szerint nem tudjuk mappába szervezni őket.

3. iTunes

Talán a legjobb megoldás. Ez a hivatalos válasz, a gyári. Egyszerűen a telefon “Photos” részében válasszuk ki a mappát és szinkronizáljuk fel.

Gyönyörűen működik, külön mappába helyezi el a képeket, de hátránya, hogy vagy így szinkronizálunk, mappa szinten, vagy iPhotóból. Esetleg minden szinkronizálás után eldöntjük, hogy a következő esetében hogyan tovább. Szerencsére ilyenkor a program rákérdez, hogy meg akarjuk-e tartani a telefonon levő képeket. Azért üti egymást a kettőt, mert nem feltétlen lesz iPhotóban a képünk (illetve eldönthetjük, hogy berakjuk őket – brrrr). Másik hátránya a metódusnak, hogy a teljes telefon szinkronizálás lezajlik, ez okozhat hosszú perces várakozást is, ha gyorsan kell, akkor inkább Dropboxoljunk. Wi-Fi syncen át is működik, ha nem találná a telefonunkat, indítsuk újra az iTunest.