Casey Neistat szemüvege

A Napszemüveg blogon Winkler még nem írt erről a sztoriról, így én vágok bele. Nem a napszemüveg a relevanciája számomra, hanem egyik kedvenc független filmes rendezőm, Casey Neistat és az ő Ray-Ban (Wayfarer?) szemüvege:

Neistat ugyanis dizájnolt magának teljesen véletlenül egy fehér keretű napszemüveget akkor, amikor a Mercedes CLA reklámot forgatták. Ebben a videóban szépen el is meséli, hogyan jött az egész és hogyan készíthetjük el a saját hasonló szemüvegünket:

A sztori eddig talán még nem is lenne hírértékű, de a Kering francia holding egyik márkája, a spanyol Balenciaga márka egyszerűen lemásolta Neistat dizájnját (értelemszerűen az ő beleegyezése nélkül), és most 675 dollárért vesztegetik (kb. 170-190 ezer bruttó lehet itthon – bár fogalmam sincs, forgalmazzák-e).

Neistat egyáltalán nem fogta fel pozitív dolognak a kérdést, bár nem perel (nem is tudom, mit perelhetne), gondolom nem kapta meg még a feljegyzést, hogy “ne akkor idegeskedjünk, amikor másolnak minket, hanem akkor, amikor nem”.