Elindult a vs.hu

2013 a magyar média éve lesz! Január másodikán elindult a cink.hu, április végén a 444.hu és ma a vs.hu!

Az első benyomás mindenkinél a dizájn. A közvélekedés szerint ez a magyar Verge, csak más tartalommal. Szerintem ennyire nem egyértelmű a dolog, megfigyelhetünk egy sor hatást, például medium.com-ot is, illetve más kiadványokban sok erőforrással készített nagy terjedelmű fícsör posztokat is, a vs-en most éppen ez az. (Ezt mindenképpen érdemes most azonnal megkattintani, nem hiszem, hogy itthon más csinált ilyesmit eddig. Jó kérdés, hogy ilyen szintű anyagok elkészítése kifizetődő tud-e lenni, lehet-e egyáltalán kifizetődő Magyarországon.) Nem csak a cikket, hanem magát a site dizájnt egyébként a mito alvállalkozta be ne nekik, azon belül is Polgár “rozmy” Péter volt a fő szakember, illetve Kovács “craft” Balázs a WordPress alapú CMS – átültetve gondolom a player.hu megoldásait.

Szerintem mindenképpen friss dolog, amit nyugaton már láttunk ilyen-olyan formában, de itthon hasonló site-ról tudomásom sincs. Van még a Phenomenon.hu, ami kivitelezésében, eredetiségében talán jobb, de az egy dizájn szakblog, nem pedig egy közélettel, gazdasággal, politikával is foglalkozó weblap.

A tartalmat egyelőre nem tudom hova tenni. Nagyon megszoktam már az ex-Index egyedi hangvételét és stílusát, ennyiben a vs.hu nekem most az Origó unalma – és amennyiben erre vágyom, inkább azt olvasom, mert annak jobban tetszik a dizájna, kellemesebb a címlapja. A fícsör anyagok listázzák a szerzőket, de nekem valahogy ez még nem elég, tartalmilag nem invitál, nem érzem azt, hogy percekig guberálnék az anyagokat keresve.