LiveSurface Context

Dizájnorok (-nörök?) biztos ismerik a LiveSurface.com-ot, ahol olyan előfőzött befotózott dolgokat lehet megvásárolni, amire egyszerűen tudjuk felmockupozni a grafikai tervünket. Joshua Distler és kis csapata most előálltak a legújabb dologgal: Context. Ugyanúgy a LiveSurface része, réteg igényeket elégít ki, de baromi jó: beépül az Illustratorbe pluginként és az ott előállított dizájn egyetlen gombnyomással átmegy a tervre. Ezt 15 másodperc alatt állítottam elő, pedig a csajt nem is ismerem:

Bal oldalon látható az alkalmazás (a rajta levő X eltűnik, ha előfizetünk rá), jobb oldalon pedig az Illustrator template. Nyilván nem 3D modellt kapunk, viszont kellően jó az alkalmazás ahhoz, hogy bemutassuk a tervet valakinek.

Joshua Distler, a LiveSurface alapítója, egyébként dolgozott az IDEO-nál és az Apple-nél is. Ez utóbbinál a termékcsomagolásokat dizájnolta iPodhoz, Macekhez, ezt például ő csinálta:

A Context éves előfizetési díja 20 ezer forintnak megfelelő dollár és cserébe kedvünkre böngészgethetjük az adatbázist, bármit könnyedén letölthetünk magunknak. A szoftver Adobe Illustratorrel működik, technikai ismeret nem kell hozzá, jól összerakták.