“143 százalékkal jobb Appleblog”

Appleblog:

És sokkal-sokkal izgalmasabb, a Speedshoppal karöltve ugyanis már most is komoly árelőnnyel vehettek meg egy rakás terméket, és a helyzet minden nappal jobb lesz. Közös munkával építjük ki az ország legjobb webshopját, amiben olyan termékek lesznek olyan árakon, hogy máshol nem is akarsz majd vásárolni.

Ennél sokkal-sokkal izgalmasabb az, hogy Apple termékeket Magyarországon csak APR minősítésű kereskedők árulhatnak, teljesen egységes árazással (ugyanannyiba kerül az apple.com, mint az istyle.hu), így nem jósolok sok jövőt ennek a remek kezdeményezésnek, ahol látványosan a hivatalos áraknak vágnak alá az akárhonnan szürkeimportált termékeikkel. (Pl. 16 ezer forinttal olcsóbban lehet iPhone 5c-t venni. Itt most nem arról van szó, hogy én nem szeretnék 16 rugóval olcsóbban vásárolni, hanem arról, hogy üzletileg elég elhibázott lépésnek tartom a széllel szemben hugyozást.)

update: annyival árnyalni szeretném a dolgot, hogy az Apple nem mondhat olyat, hogy ki mennyiért árulhatja a termékeit, ez GVH kérdéssé tud átalakulni, ugyanakkor érdekes módon mégis az apple.hu árazását követik az APR-ek árai *kacsint* *kacsint* (fenti példánk apple.hu és istyle.hu árai). Másik dolog: az Apple Inc. olyat mondhat még, hogy a saját ábrás védjegyeit milyen módon használhatják föl kereskedelmi célokra, és lehet, hogy az Appleblog, mint név és shop már ki fogja verni a biztosítékot, ahol kötelezni fogják őket a névváltoztatásra, vagy akármire. Smart East!