Adok-kapok a halászlé kapcsán

Délmagyar:

Mint megírtuk, földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz magyarországi kiadványának kritikusai. A nemzetközi étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek. Ítéletük siralmas képet festett a népszerű csárdák kínálatáról.

Teljesen egyetértek egyébként a GM értékelésével, tavaly télen Baján (Sobri) és Szegeden (Dóm Hotel) próbáltunk halászlevet enni, pocsék volt mind a kettő. Baján viszont ettem a Véndióban is, egyik legjobb ilyen élményem volt. (Nem tudom, hogy segített-e, de Penoff Gábor odaszólt nekik telefonon, hogy megyünk, és friss volt minden.) A GM a Véndiónak egyébként szintén rémes, T betűs (legrosszabb) pontszámot adott. A GM által istenített érsekcsanádi halászcsárdában még nem voltam, de mindig is el szerettem volna menni.

update: eFi most mondja, hogy bezárt a Véndió.