Holnaptól elindul a magyar Spotify

Dojcsák Dániel, HWSW:

Több másik országgal együtt hazánkban is elérhetővé válik december 12-től a Spotify online zenestreaming-szolgáltatás, ingyenes és fizetős változatban is. (…)

Magyarországon a bármilyen eszközön és a webes lejátszóval is működő Prémium előfizetés ráadásul havi 10 euró helyett 5 euróért érhető el – a számlázás euróban történik, bármilyen érvényes bankkártyával vagy PayPallal lehet fizetni. (…)

A Spotify kínálatában nagyjából ugyanazok a zenék találhatóak meg, mint a Deezernél, A Google katalógusánál viszont jobb a kínálat helyi zenékből is. Érdekes például, hogy a Tankcsapda legújabb két albuma benne van a Spotify listájában, de a korábbiak nem, míg az Anima Sound Systemnek az 1996-os albuma is hallgatható. Általában a nagyobb kiadók előadóinál jobb a lefedettség, de a Kocsis Tibor, Fluor, Lola és a Zambó Jimmy, Koncz Zsuzsa és a Kerekes Band rajongók is megtalálják kedvenceiket.

Egy napon ezzel egy másik versenytárs szolgáltatás, az Rdio is elindult Magyarországon. Az Apple iTunes Radio-je és a Pandora még azért hiányzik, de azt kimondhatjuk, hogy liberalizált lett a piac 2014-re.