Protip: Backblaze trükkök

Aki esetleg használja az egyébként kíváló Backblaze 5 dollár / hó végtelen tárhelyű felhő backup szolgáltatást, annak itt van két tipp:

1. A Backblaze-re feltöltött fájlokat nem lehet letörölni – ha véletlen mégis olyasmit tett volna fel, amit nem szeretnénk ott látni, akkor a preferencesben a kizárásoknál adjuk be a fájl(ok) nevét és 30 napon belül letörli őket.

2. Látszólag arra sincs opció, hogy újraolvassa a merevlemezünket – ha szükségünk lenne arra, hogy újra nekikezdjen (mert például a webfelületen töröltük a mentésünket és a program ebbe belezavarodott), akkor az option billentyűvel nyomjunk a “Restore Options…” feliratú gombon a “Backblaze Preferences” ablakban.