Rekord árbev… *ásít*

Apple PR:

The Company sold 51 million iPhones, an all-time quarterly record, compared to 47.8 million in the year-ago quarter. Apple also sold 26 million iPads during the quarter, also an all-time quarterly record, compared to 22.9 million in the year-ago quarter. The Company sold 4.8 million Macs, compared to 4.1 million in the year-ago quarter.

Tehát 47,8 millió iPhone-t csináltak 12 SKU-val (fekete, fehér, 16-32-64 GB változatban és a 4s modellek ugyanígy), most pedig 51 milliót adtak el 24 SKU-val (fekete, fehér, arany és az ötféle színű 5c telefon). Nem vettem figyelembe azt, hogy carrier dealeket is hoztak még pluszban, ami szintén értékesített mennyiség növelő. Végeredményben erőteljesen tartják magukat ezekkel az intézkedésekkel.

Szerintem egyébként teljesen tipikus értékesítési stratégia az, hogy egy jól bevált terméket más variánsokban hoznak ki és ezzel tudják még tolni egy-két negyedévben a számokat. Emlékezzünk a lime-os ízesített sörökre Magyarországon, ma már se szeri, se száma az ostobábbnál ostobább ízesített söröknek a polcon. Viszont ahogy az ízesített sörök piaca is kidurran, ugyanúgy fog ez is kipukkadni.

Az Apple-nek idén ki kell jönnie más méretű kijelzővel és formával is, hogy fenntartható legyen a dolog.