Smartmobil 2014 (x)

Idén tartják az ötödik Smartmobilt. Az első még 2010-ben volt, annak idején Uj Péterrel közelítettük meg a helyszínt, aki már akkor is szerette a gasztronómiát és a mobiltelefonokat.

A Smartmobil konferenciát Doranskyék egy workshop ötletéből csinálták meg, ami mára a legnagyobb hazai mobiltechnológiai és startup konferenciává nőtte ki magát. Idén ismét új helyszínről jelentkeznek, mégpedig a belváros közepéből, a Király utcában levő VAM Design Centerből, április 3-án, csütörtökön.

Idén a fő téma a Build Budapest, ezen belül pedig az, hogy válhat-e Budapestből a régió vezető startup központja?

Az SM idén is elhoz világ minden tájáról felemelkedő startup központokból startupokat és befektetőket, hogy meséljenek arról, miként működnek ezek a központok, és mit tudunk tenni azért, hogy Budapestnek is sikerülhessen. Idén a Nemzeti Innovációs Hivatallal együtt elindul az ezzel kapcsolatos Startup Tavasz, ami egy hazai eseményekből álló rendezvénysorozat.

Témák: 4 teremben mennek majd az előadások, ahol fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment-, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing, játék- és Smart Home piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseiről lesz szó.

Előadók:

Fej Schmuelevitz (Tel-Aviv), Waze, ami a világ egyik leggyorsabban fejlődő közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. A Google akvirálta őket a közelmúltban 1.1 milliárd dollárért.
Jonathan Weneger (New York), a rendkívül sikeres Timehop alkalmazás alapítója és vezetője, 2003 óta dolgozik különböző startupoknál New York-ban.
David Mollison (London), Bloom.fm az egyik legsikeresebb nemzetközi zeneszolgáltató pénzügyi vezetője.
Daniel Daboczy (Stockholm), Fundedbyme közösségi tőkebefektetői oldal alapítója.

Jön még Phuong Do, a Layergloss alapítója, David Scanlon, az Enterprise Ireland kockázati tőkebefektető cég vezetője és Jaroslav Trojan, a Credo Ventures kockázati tőkebefektető cég partnere és Rafael Grossmann, aki elsőként használt például operáció támogatásra Google Glass-t.

A hazai piacon elindultak az előfizetéses zeneszolgáltatások, TV és filmes szolgáltatások, innen is lesznek előadások, illetve a telekommunikációs piac jövőképe és kihívásai is szóba kerülnek. Marketing és ügynökségi piacról eljön a világ egyik vezető ügynökségi hálózatának kreatív igazgatója, Brush Jason a Possible-től (Los Angeles).

Fejlesztői szekcióban aktualitások várhatók, csak címszavakban Bitcoin, iBeacon, esettanulmányok (Csajok és pasik), Smart Home.

Közel 100 előadó érkezik a Smartmobil 2014 konferenciára, ami a szakmai előadások mellett tökéletes networking lehetőséget nyújt azoknak, akik startup, vagy mobil területen mocorognak.

A szervezők célja, hogy a szakmai programok ellenére árban a legelérhetőbb hazai konferenciát csinálják meg, ezért március 1-ig komoly early bird kedvezménnyel juthatunk a jegyekhez – ez mindösszesen 16 ezer forint + ÁFA. Látogassátok meg az új honlapjukat!

Támogatónk ezen a héten a Smartmobil 2014 konferencia volt. Aki kedvet kapott volna hasonló posztot vásárolni, ide kattintson.