Samsung Galaxy S5

Tegnap bejelentette a Samsung az új telefonját, a Galaxy S5-öt. Számomra kiemelendő érdekesség, bár nem újdonság, az, hogy vízálló:

The S5 is IP67-rated for water and dust resistance, meaning it can be submerged in 3 feet of water for up to 30 minutes at a time.

3 feet = kb. 1 méter, pont elég, hogy kibírja a mosogatás közbeni twitterezésből ejtést. Nem bánnám, ha ezt lemásolná az Apple is. Másrészt ugye a Samsungokon működik a stylusszal rajzolás (bár talán az csak a Note-on megy), ami számomra egy erősen csábító dolog. A telefon hátlapjának dizájnja, meg az arany fedlapot nem látom különösebben problémásnak, ha úgy lenne fotózva, mint az Apple scrollozhatatlan terméklapja, szerintem mindenkinek bejönne.

Ugyanakkor egyetlen kitérő: a múltkor letöröltem a Google+ profilomat (a Facebooktól sem járok messze!), aztán felraktam valaki miatt a Hangouts appot iPhone-ra, csak azért, hogy tudjak vele hanggal beszélgetni. Kiderült, hogy csak úgy tudom használni, ha újra létrehozok Google+ profilt – gondolom ez az ára az ingyenes szolgáltatásoknak. Majdcsak posztol néhányat oda is, aztán jól beszívjuk a metaadatot belőle és eladjuk a hirdetőknek. Hát most a Samsungon Google kontóval tudok mindent csinálni, elbizonytalanít ez a modell. Az Apple azért nem erőltette rám soha a Pinget, az iCloudot prominensen nyomják, de tulajdonképpen a nélkül is használható a telefon.