Hírszemle itthon mobilról: 7NAP (x)

A 7NAP egy magyar mobil tartalmakat szemléző, ingyenes hírolvasó aggregátor alkalmazás iOS-re. Telepítés után azonnal használatba vehetjük, nincs szükség semmiféle regisztrációra, vagy belépésre: az alkalmazásban egy sor előválogatott magyar website van beállítva nekünk, olyanok, amik garantáltan jól működő olvasási élményt jelentenek az iPhone-on.

Első körben egy rövid listát kapunk a hírforrásokból és a hozzájuk tartozó tartalomból.

A minket érdeklőre koppintva beérkezik az adott site mobil nézete, azaz pontosan úgy, mintha legalábbis közvetlenül tallóztuk volna ki náluk. Egy-egy posztot megcsillagozhatunk, illetve poszt nézetben is léptethetünk az előző és következő posztra is a kategóriában. Az app értelemszerűen jelöli a már látott posztokat.

A dolog érdekessége, hogy minden magyar hírekkel foglalkozó oldal – így például a Plastik média is – benne van, a fontosabbak kategóriák szerint is. Kedvünkre priorizálhatjuk, illetve kapcsolhatjuk ki és be az általunk preferáltakat. Megváltoztatni a hírforrásokat nem lehet, szerkesztett dolgokat kapunk, amik az alkalmazás frissítéssel változnak.

A híreket csoportosítva is megkapjuk, nézhetjük aktualitás, vagy népszerűség szerint is őket. Aki Safari Readerben olvasná, vagy megosztaná az egyes tartalmakat, a megosztás gombbal azt is könnyedén megteheti. Helyet kapott még az Instagram is az appban, itt a #7NAP, #mik, #budapest és #hungary címkéket aggregálják.

Az appról bővebb infókat találunk a honlapon, illetve tölthetjük azonnal az App Store-ból is.

Támogatónk ezen a héten a Hét Nap alkalmazás volt. Aki kedvet kapott volna hasonló posztot vásárolni, ide kattintson.