I

444:

úgy döntöttünk, kipróbáljuk, a magyar média és annak fogyasztói tényleg nagykanállal megesznek-e mindent, amiről azt feltételezik, hogy azzal a Művelt Nyugat üzen nekünk valamit, mond rólunk véleményt és árazza be értékeinket.

Bedéék csináltak egy újabb Buzzfeedes, ezúttal “kamu” magyar toplistát – és szopatták be a teljes magyar netet, mindenki átvette az anyagot. A tapasztalatokról írt hosszú posztot, hogy minden újságíró beszop mindent, pedig a vicc az, hogy külföldiként rápillantva szerintem teljesen jó poszt lett, Bede remek alakoskodó, a viralitást is nagy mértékben ez magyarázza.

Én egyébként nagyon régóta készülök a Jakabszállás melletti pacalozó/pörköltöző helyre elvinni egy külföldit, tessék, ez Magyarország egy tökéletesen autentikus szelete. (És zseniális a pacal, meg a birka, de a rántottsajt is az a fajta, amiben van anyag. Nem messze innen, Kecskeméten a Malomban jártam néhány hete Kianekkel, friss volt a marhalábszár, ráborítottunk egy korsó sört is, úgy mentünk tovább disznót vágni.)