Így kell írni hozzászólást

eFi posztolt egy lasagne videót a blogján. Nekem, hozzá nem értőnek, egy teljesen jó, jól összerakott, érthető, értelmezhető bemutatója a témának. Ma érkezett egy hozzászólás egy bizonyos “Ehran” nevű olvasótól, aki megmutatja, hogyan kell kommentet írni úgy, hogy működjön. A teljesség kedvéért itt megismétlem mind a kettőt. Először tehát a lasagne elkészítése videó (nézzétek végig plz):

Ez pedig alatta:

Szia!

Jópofa a videód, gratulálok! 🙂 Pár megjegyzés esetleg, ha gondolod legközelebb próbáld majd ki, hátha bejön:
A fokhagymát, ha préseled, hajlamos egy kesernyés íz megjelenni benne, én késsel szoktam gyorsan apítani, az is kb. 1 perc. A bazsalikomot nem vágnám ilyen apróra, és nem tenném hozzá ennyire az elején, hőérzékeny fűszernövényről beszélünk, az aromája jó részét elveszítheti így.
Érdemes nagyobb alapterületű edényben készíteni ilyesmit, ha ennyire kicsi az alapfelület, semmi nem tud igazán pirulni, aminek pirulnia kéne – a hús meg végképp nem, főleg a gomba után beletéve, ami levet ereszt kapásból. Tehát végig főtt hússal dolgozol, elbukva a Maillard-reakciót, és az azzal járó kellemes ízeket. A bort így ételhez adva általában az a cél, hogy elpárologtassuk, az “alkoholosságát” csökkentve, de ehhez nem szabad lefedni az edényt. A paradicsom szintén elég savas, jól áll neki, ha egy nagyon picit “lekap”, ilyenkor elő tud jönni az “édessége”. Ha pl. teljesen visszaforralod a bort, és egy nagyobb edényben készíted a szószt, akkor félre tudod húzni ilyenkor a cuccot az edény szélére, és középre önteni a paradicsomot, amit nem is keversz meg, hagyod ott egy rövid ideig, míg el nem kezd forrni, és picit leragad. Ehhez persze játszani kell a hőmérséklettel, semmiképpen ne legyen nagyon magas, nem az a cél, hogy leégjen. A besamelt alacsony lángon, hosszabban készíteném, hogy a lisztnek legyen ideje megfőni – ez amúgy is gyakori hiba itthon, hogy mind a rántást, mind a besamelt pár perc alatt készítik az emberek (egy francia konyhán a roux 1-3 órán keresztül készül!). Próbáld ki majd egész mozzarellával is, szerintem annyival nem drágább, mint amennyivel jobb szokott lenni. 🙂
Nagyjából ennyi észrevétel jutott eszembe. De hozzátéve, hogy ettől még persze biztos nagyon finom amit készítettél, jól is néz ki. Hiszen van egy ideális, technikailag helyes készítési mód, de otthon főzzön úgy az ember, ahogy ő szereti az ételt. 🙂
További jó főzőcskézést!

Legszívesebben azonnal felállnék a géptől és indulnék a boltba megvenni az alapanyagokat. Már meg is van a hétvégi programom. Éljen!