VR gaming

Az Oculus Rift után a Sony is jön saját ilyen megoldással. De:

Sony has confirmed to The Verge that Project Morpheus will not be made into a consumer product this year. The company isn’t yet revealing when a finished product will arrive. The prototype shown at Game Developers Conference will be used to help familiarize Sony’s developer partners with the VR technology.

Az Oculus Riftnek tudjátok mikor volt a Kickstartere? 2012-ben, bizony, lassan kettő esztendeje. Mikor jelennek meg a piacon vásárolható formában? Idén nem igazán!

The consumer version of the product is expected (but not confirmed) to become available in late 2014 or early 2015.

Erre vagyunk megőrülve, Greg?

John Gruber, aki nem játszik videójátékokkal, de a gyereknek vett Wii U-t, meg 3DS-t:

there’s strong consensus that VR headsets are the future of gaming.

Természetes fejlődési iránynak látszik, valóban, de engem kb. annyira érdekel, mint a Google Glass. Az összes ilyen VR egyszerű gagyi. A Nintendo 3DS képernyője is érdektelenségbe fulladt, amikor giroszkóppal kell körbenézni, már előre fázom, a 3D mozi sem érdekelt soha, megnézem, nem arról van szó, de gimmick az egész. Egyedül a touch vitt valamennyi színt a gamingbe, ott ténylegesen vannak jó use case-ek, amikor tényleg jó az élmény tőle, de egy platformer játékot már nem lehet megtolni rajta, oda kell, hogy az ember érezze a fizikai gombokat. A motion gaming, kardozós-hadonászós dolga is gimmick, érdekes volt egyszer látni, aztán olyan, mint a felfújható guminő.

És most meg ez a 3D sisak?

Fasz tudja.