The Ultimate Guide to Solving iOS Battery Drain

Remek kis poszt egy ex-Genius Bar alkalmazottól. Ha hihetünk neki, akkor bizony volt tapasztalata bőségesen ezzel. Összefoglalom magyarul.

Alapvetés: installált appok és az ő beállításaik a ludasak. Ellenőrizhetjük ezt azzal, ha csinálunk egy üres beállítást és bejelentkezünk iCloud-ba, nem szabad látnunk az indokolatlan merülést.

Aki nem akarja ezt megcsinálni, a gyors teszt: a Usage Time-nak mindig annyit kell mutatnia, amennyi idő óta lehúztuk az áramforrásról. Ezt kell csak kipróbálnunk. Nézzük meg, mit ír a Usage/Standby értékekre, tegyük sleepbe a készüléket 5 percre. Amikor újra felkeltjük a készüléket, a Standby időnek 5 perccel többet kell mutatnia, viszont a Usage Time-nak kevesebb, mint egy percet. Ha több, mint egy percet mutat, akkor valami problémánk van.

1. A legbrutálisabb energia szivornyázó app a Facebook Messenger, azonnal kapcsoljuk ki a háttérben frissítést (Background App Refresh) és a Location servicest.

2. Ha már ott tartunk, ugyanezt kapcsoljuk ki minden appra, ami nem életbevágóan fontos nekünk.

3. Hagyjuk abba a multitaskban appok kilövését, mert itt többet árt, mint használ. Értsd: nagyobb energia vonzata van annak, ha kilövünk egy appot és újra a memóriába töltjük kis idő múlva, mint ha hagyjuk, hogy az OS menedzselje helyettünk. A mindennapokban akkor kell csak appot kilőni, ha nem jól működik (beakad stb).

4. Bizonyos email szolgáltatók szívhatják a push emailt, érdemes ezt is tesztelgetni, providerenként ki majd bekapcsolni stb.

5. Push notifikációkat kapcsoljuk ki ott, ahol nem érdekesek. Az appok alapból beírják magukat, ezért több kézimunkát jelent kézzel ganézni.

6. Nagyon sokat jelent, ha Airplane módba tesszük a telefont ott, ahol rossz a térerő. Ez rengeteget szív, szerencsétlen eszköz próbál több energiát adni az antennára. Ha ilyen helyen lakunk, nem sok mindent tudunk vele tenni, de legyünk tisztában ezzel is.

Végül a saját tippem: nálam a politika az, hogy ha tudom, hogy nem tudok töltőre csatlakozni a nap végéig, 40% alatt lekapcsolom a 3G-t a készüléken (LTE alatt csak az LTE-t lehet lekapcsolni), 20% alatt pedig lekapcsolom a telefon adatforgalmát. Így telefonálni tovább tudok, ha meg emailt kell néznem, Edge-en megoldható.