A világnak nincs szüksége jobb telefonra

A definíciónak mobiltelefoni értelmében az iPhone 5c tökéletes készülék, és nem jöhet az az innováció, ami alapján azt hinném, hogy mobiltelefonozó-internetes eszköznek jobb dolog kell, mint az iPhone 5c.

De most teljesen komolyan: nem lehet elég jól telefonálni vele? Nem lehet elég jól internetezni vele? Nem lehet elég jól HD videózni, fényképezni, SMS-ezni rajta? Nem futnak rajta a világ összes appjai? Nem elég retina a kijelzője? Nem elég szépek a színei? Nem elég jó a benne futó szoftver? Vagy annak a kinézete? Ezen a telefonon minden egyben van.

Komolyan nem értem a világot: itt kéne megállni. Nem kell ezt már jobban fejleszteni, még nagyobb kijelzőjű telefont hajszolni, mesterséges vágygerjesztett funkcionalitást erőltetni. A telefon kérdés ugyanis ezzel a készülékkel az életünkben meg van oldva.

Nagyon kíváncsian várom, hogy az Apple ugyan mit akar idén ősszel mobiltelefon ügyben innoválni, de szerintem a legjobban tennék, ha nem csinálnának semmit, mert nincsen rá szükség. Egyszerűen abba kellene hagyniuk és kiadniuk egy sajtóközleményt: megcsináltuk a mobiltelefont.

Azt értem, hogy kell valamennyit innoválni, meg ujjlenyomat olvasó, meg 64 bit architektúra, ezerszer gyorsabb GPU – de őszintén szólva: minek. Ez egy mobiltelefon és arra tökéletes az iPhone 5c.

Az alábbi dologokban kellene hozzá az innováció: jobb minőségű térkép adat, még több lokalizált és továbbfejlesztett Siri, jobban működő iCloud (ez mind tudna menni iPhone 5c-n is), végül hardver oldalon a nagyobb kapacitású elem.