The iPhone experiment

Apple platformon gondolkodva az új Nokia 3210-es telefon az iPhone 5c 8gb. Én elkezdtem élni ezt az álmot, beszámolok, eddig hogyan megy és mit csináltam.

Azzal egyből tisztában voltam, hogy tisztán kell használatba vennem az eszközt és nagyon pontosan mindent beállítani, hogy kiadja rendesen.

Amit felraktam eddig: 1password, Twitter, Instagram, Podcasts, GAGet, Nike+ Running és bejelentkeztem iCloud-ba, tehát kontaktok, jegyzetek, naptárak stb. mind be van most állítva. Beállítottam a levelezést is, picit kényelmetlen volt, hogy a FastMail összes beállítását kézzel kell beírni. A podcastok esetén nem linkeltem össze semmilyen Apple ID-vel, hanem úgy döntöttem, hogy az eszközön fogom manuálisan menedzselni őket. (Nálam ez volt egy irtózatos helypazarló dolog.)

A Photo Stream a legutolsó 1000 képet tárolja az eszközön ez olyan 700 megányi helyet vitt el. Eddig arra használtam, hogy az ott készített képek azonnal megjelentek Macen, ezért most bekapcsolva hagytam.

Picit tartok tőle, hogy a Messages adatbázisa is el tud hízni a sok multimédiás tartalomtól, a mostani telefonomon 6 gigásra dagadt már (őrület), de abban bízom, hogy az iOS 8 alatt megkapjuk ezt a fícsört, ami automatikusan letörli majd a régi dolgokat. Opcionálisan dönthetünk, hogy az 1 hónapnál, vagy 1 évnél régebbi üzenetek automatikusan törlődjenek – milyen kényelmes!

Mindezek után maradt 3,9 gigabyte tárhelyem és három szabad ikonom a home screenen.