Hangosan gondolkodom a munkaeszközömet illetően

Tavaly novemberben egy esetleges bővítés kapcsán ezt írtam:

akkor fogok vásárolni Retina MacBook Prót, ha ezen feltételek teljesülnek:

1. 32 gigára bővíthető
2. 1 terás SSD-re bővíthető
3. 2 gigás videóval érkezik
4. mindezt egybevéve a nettó ár 500 ezer alatt

Ha nem működik a dolog, semmi gond, várok vele tovább.

Az első pont még a mai napig nincs, a második és harmadik viszont már ma benne lehet egy gépben. Az 500 ezer forint egy elméleti szám, nyilván mire oda eljut a spec, addigra sokkal jobb dolgokat lehet kapni. Ma az erősebbik rMBP izmosabb CPU-val és 1 terás diszkkel ennek a számnak pontosan a duplája (igaz, bruttóban): 1 012 700 forint, nettóban 798 ezer forint.

Ezt a gépet egyébként tavaly október 22-én frissítették le. Eddig átlagosan 250 naponta frissítették, most 208 napnál járunk, bár olyanokat is olvasni, hogy egyelőre nem triviális az idei folytatás, csak kozmetikai frissítés várható az idei év során. Ha csak bumpolják, akkor nem várnám, hogy 32 gigát lehet bele tölteni, de az ára sem lesz nagyon sokkal kevesebb.

Ettől függetlenül 2015-ös vásárlással már tényleg 4 éves gépem lesz, ami önmagában nem gond, mert eldolgozom én ezzel, csak a bajom az, hogy nincs retinám, ami viszont már nagyon kéne.

update: megnéztem még egy érdekes dolgot, azt, hogy 500 nettóból mit lehet ma retina ügyben vásárolni. Hát sajnos nagyjából a mostani specem mellett maradok. További ábránd marad tehát ez nekem.