KKV számok értelmezhetővé tétele: R!port (x)

Ha valaki KKV-ként életében akár egyszer is felhívta már a könyvelőjét, hogy az elszámolási időszakban hol tart az áfa, vagy éppen mennyi a pénztár egyenlege, az egészen biztosan célközönsége ennek a R!port nevű új szoftvernek, amit egy olyan cég készített, akik beszélnek iPad nyelven is.

A cél ugyanis ez, hogy a vállalkozásunkkal kapcsolatos legtöbb olyan információ azonnal a szemünk előtt legyen, amik segítenek az azonnali értelmezésben. A következő kép a dashboard egyik részlete:

Ennyi. És ez természetesen nem minden, havi árbevétel, havi kalkulált profit, éves főkönyv szerinti eredmény, várható éves árbevétel, havi működési költségek – minden főbb mutatószám benne van olyanoknak, akik rápillantva egy lapra a napi pörgésben a lényegre kíváncsiak. Mindez működik iOS eszközökön is, vagyis a dugóban ücsörögve is lekérdezhetjük gyorsan az információkat (mert például a könyvelőnk minden hónap azonos napján feltölti nekünk).

Persze ez sem minden, egyszerűsített azonnali eredménykimutatást is kapunk, árbevétel, vagy beszerzések szerkezetét a riport nézetben. Ha szeretnénk lejjebb fúrni, részletes eredménykimutatást, mérleget és adónaptárat is nézegethetünk – egyszóval gyakorlatilag mindent, amit a könyvelőtől szoktunk megtudni.

Mi kell ahhoz, hogy ez működjön? Havonta fel kell tölteni a főkönyvet. A program jelenleg a Kulcsszoft, RLB és Tensoft könyvelőprogramok formátumait fogadja, de folyamatosan bővítik továbbiakkal. Akinek most is ilyenje van, szerencsés, aki nem, érdeklődjön náluk, hogy az ő könyvelőprogramjának illesztése mikorra várható.

A program nem feltétlen végfelhasználóknak készült, könyvelőirodák is sikeresen használhatják annak érdekében, hogy az ügyfeleknek gyors heti riportokat küldjenek a legfontosabb számokról. További apró érdekesség, hogy ez az app benevezett a Telekom-féle Business Wall of Fame-be is, szavazni is lehet rájuk.

A legegyszerűbb, ha mindenki megnézi magának demo adatokkal az egészet, többféle céget is betöltöttek már a készítők.

Előfizetéses modellben működik, €39 egy hónapra az előfizetés, vagy fél év vásárlása esetén €29-re módosul a díj. (Érkezik a flat rate egyösszegben megvásárolható díjas termék is.)

Blogunk támogatója ezen a héten a Meyer & Levinson céges szolgáltatásokkal foglalkozó cég volt. Aki esetleg kedvet kapott volna hasonló szponzorált posztot vásárolni, ide kattintson.